L'Informatiu volatilitzat


La Direcció de la Corporació RTVE ha decidit que per als ciutadans catalans és més important veure 500 segons de la "Mascletà" que el seu informatiu territorial de 25 minuts. És el que va succeir aquest diumenge 19 de març. L'Informatiu va ser relegat al Canal 24 hores i l'acte lúdic festiu valencià es va emetre per La 1.

La Direcció de la Corporació RTVE és un autèntica demagoga. Mentre per una banda filtra informacions en què dóna a conèixer la seva intenció d'emetre fins a 24 hores en català des del Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat, de l'altra aprofita qualsevol circumstància per reduir l'audiència dels espais que en aquest centre es realitzen. Considera el director de TVE que el treball informatiu que van fer diumenge els professionals de Sant Cugat té menys valor que la transmissió de la Mascletà, un esdeveniment que ni tan sols va comptar amb un locutor que expliqués el que s'estava emetent. No hauria estat més lògic emetre aquest espai al Canal 24 hores i el L'Informatiu en la seva cadena i hora habitual?

No queda aquí la cosa, sembla ser que ningú en l'alta direcció de la Corporació RTVE sap que les desconnexions que es fan al Canal 24 hores només les poden seguir la ciutadania que ens veu a través de la TDT. Els que vegin la televisió per fibra òptica, sigui quin sigui l'operador que tingui contractat, no poden veure els continguts que s'emeten en desconnexió. Això vol dir que l'audiència i la incidència que tenen aquests programes es redueixen de forma més que considerable.

A CCOO som conscients d'aquest problema, per això, en l'últim document elaborat per aquest sindicat "Per a una CRTVE de tots els ciutadans" i lliurat a tots els grups parlamentaris, una de les 14 mesures, va ser garantir que els prestadors dels serveis de difusió de TV per cable, satèl·lit i per protocol per Internet (IPTV) retransmetin els canals de ràdio i televisió cedits gratuïtament per la CRTVE, inclosos els continguts generats pels diferents territoris (art.31.3 LGCA).

20/03/2017

 

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies