No als acomiadaments en el sector públic

CONCENTRACIÓ D'EMPLEATS PÚBLICS EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL


No als acomiadaments en el sector públic
CONCENTRACIÓ D’EMPLEATS PÚBLICS EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL


El Govern de la Generalitat i altres administracions han començat una campanya de retallades dels serveis públics, amb la intenció de degradar-ne el funcionament i, així, justificar-ne la privatització.
La Generalitat esta portant a terme un seguit de mesures de reducció de plantilles que comportarà un considerable nombre d’acomiadaments. De moment, això està afectant el personal interí, tant laboral com funcionari, amb l'extinció de contractes o nomenaments o amb la no-renovació. La no-cobertura de les places vacants o de les baixes també està tenint efectes desastrosos en les borses de treball. El pas següent, l’acomiadament de personal fix, ja ha començat a les empreses públiques de la Generalitat i s’estendrà aviat a la resta de la Generalitat. Només cal llegir les declaracions irresponsables i sense gens de rigor de diversos membres del Govern.
Els responsables de la funció pública diuen, sense cap mena de “pudor”, que sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball, i de moment els acomiadaments s’estan fent indiscriminadament i sense cap mena de justificació.
Això comporta una sobrecàrrega de feina sobre la resta de personal i el deteriorament, o fins i tot el tancament, de serveis d’atenció directa. Aquesta escalada de desprestigi i de retrocés de drets laborals i de ciutadania es pretén justificar pels problemes pressupostaris, però té com a únic objectiu, declarat públicament, desviar cabals públics a mans privades.
Aquesta situació es manté larvada a la resta de les administracions públiques de Catalunya en espera de les properes eleccions municipals. La situació de les hisendes locals, la manca de noves fonts de finançament sense recórrer a la pujada d’impostos i la nul·la col·laboració dels governs central i de la Generalitat fan témer que finalment seran els treballadors i treballadores, i, en definitiva, el servei públic els que paguin la “seva” crisi. En aquests moments ja està servint com a justificació de l’incompliment d’acords signats.
Per això hem de fer front a aquesta agressió. No podem permetre aquest abús.

Dijous 14 d'abril - 18 hores
Plaça de Sant Jaume
Defensar els llocs de treball, és defensar els serveis públics
No als acomiadaments


Convocatòria conjunta dels sindicats presents a la mesa general dels empleats públics de la Generalitat. CCOO, IAC i UGT, dirigida ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES PÚBLICS DE TOTES LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES DE CATALUNYA. veure arxiu
31/03/2011

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.