Provenen de llocs de treball eliminats pel Departament, que evita així haver de contractar nous mestres

CCOO denuncia la recol·locació de més de 900 professionals de l'educació per cobrir l'increment de l'alumnat


El conseller Maragall ha certificat avui en roda de premsa que ha retallat 909 professionals de l'educació dels llocs on treballaven per poder cobrir l'increment d'alumnat del sistema educatiu.

- El conseller Maragall contra la qualitat

De les 909 places retallades, 151 corresponen a la reducció dels grups de la formació professional i els batxillerats, portant les ràtios de la postobligatòria a superar els 40 alumnes per aula en les matèries comunes en la majoria dels instituts.

173 professionals dels serveis educatius han de deixar la feina de suport a l'alumnat i a la docència, deixant sense assessorament tècnic les situacions educatives més complicades.

S'han retallat les hores de coordinació dels instituts, fins a acumular les hores de 120 docents.

Augmentant les ràtios, retallant els suports i els assessoraments i impedint les coordinacions, la qualitat educativa no pot fer més que empitjorar.

- Contra l'equitat

El Departament ha reduït també 165 aules d'acollida, que s'afegeixen a la reducció del curs passat, deixant sense suport a l'alumnat nouvingut.

A les escoles rurals de Catalunya, el conseller declara haver reduït 40 persones de la plantilla. Segons l'estimació de CCOO, la retallada afecta al menys a 80 places.

L'estalvi de recursos no es pot fer posant en qüestió els mecanismes mínims per garantir l'equitat per a la població rural i per a la població d'origen estranger.

- Contra l'excel•lència

El Departament anuncia també la finalització de tots els programes d'innovació que tenien adjudicada una millora de plantilla, en total 116 persones, que ja eren molt menys de la meitat de les que havia compromès a l'acord de condicions laborals de 2005.
El conseller també incompleix l'acord del 2005 en no convocar 250 llicències d'estudi i en minimitzar els programes de formació del professorat.

La despesa dedicada a aconseguir excel•lència, malgrat les declaracions del conseller, queda reduïda pràcticament a zero.

- Contra la transparència

El Departament va nomenar ahir 6.250 persones per ocupar vacants en centres educatius el curs vinent. Ni les persones interessades ni els sindicats representatius han tingut accés a les llistes, de manera que no hem pogut comprovar si els nomenaments s'han fet de manera correcta i ajustada a dret. És la primera vegada a la història de la Generalitat que no es pot fer el seguiment del procés.

- A favor de la crisi

La crisi econòmica ha portat a l'atur milers de persones a Catalunya, que estan demanant formació per resituar-se en el mercat de treball. El Departament no augmenta les places a les escoles de persones adultes ni en els ensenyaments professionalitzadors. L'únic increment correspon a les places de segon curs per a l'alumnat que ja va fer primer el curs passat.
Les actuacions del Govern només poden aguditzar la situació de crisi real de les persones en atur, i seguir sense proporcionar personal qualificat a les empreses.
01/07/2010

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.