CCOO de Catalunya denuncia que al projecte de Llei d'Educació li manca, per la seva aprovació, l'informe previ preceptiu del Consell de Treball Econòmic i Social - CTESC

CCOO de Catalunya exigeix al President de la Generalitat que abans d'aprovar la Llei d'Educació es compleixi el que estableix l'Estatut i la Llei sobre l'informe preceptiu del CTESC


FotoCCOO de Catalunya denuncia que es vulgui aprovar, demà, dimarts, per part del Govern el projecte de Llei d'Educació sense que s'hagi demanat l'Informe previ i preceptiu del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya- CTESC.

CCOO de Catalunya denuncia la forma en que s'està produint tot el tràmit de la Llei d'Educació, i considera molt greu que el Govern incompleixi el que estableix l'Estatut i la Llei pel que fa als tràmits legals necessaris per a l'aprovació d'un projecte de Llei. El Govern no tindrà capacitat moral per exigir a d'altres el compliment de l'Estatut si es el primer en incomplir-lo.

CCOO de Catalunya exigeix al President de la Generalitat que el Govern no aprovi el projecte de Llei d'Educació en la reunió de demà i que compleixi el tràmit legal de demanar l'Informe previ i preceptiu del CTESC.

L'article 72.2 de l'Estatut estableix que el CTESC 'és l'òrgan consultiu i d'assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacional'. L'article 24 del Decret de funcionament del CTESC estableix que ' El Ple del CTESC ha d'emetre dictàmens amb caràcter preceptiu i no vinculant, previ sobre els avantprojectes de llei i els projectes de decret legislatiu.....amb excepció de la Llei de pressupostos de la Generalitat'

En el l'acte del Ple del CTESC del 7-7-08, el President, Sr. Rañè va informa que s'estava a la espera del nou Avantprojecte de llei que tenia que aportar el Departament d'Educació, cosa que fins ara no ha efectuat.

CCOO de Catalunya considera que d'aprovar-se demà el projecte de Llei d'Educació caldrà reclamar per part del CTESC a la Mesa del Parlament per tal de que s'efectuï l'informe preceptiu previ a l'acceptació al seu tràmit pel Parlament de Catalunya.

CCOO de Catalunya denuncia l'actuació ocultista i mancada de transparència que ha tingut el Conseller Maragall durant tot el tràmit del projecte de Llei, i que ha deixat clara al conjunt de la comunicat educativa la seva manca de fiabilitat com a interlocutor, incomplint els compromisos, la lletra i l'esperit del Pacte Nacional per a l'Educació i fins i tot incomplint els tràmits legals establerts.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de juliol de 2008


Feu clic per veure la Declaració conjunta feta per les entitats de la comunitat educativa el passat 25 de juliol.


28/07/2008

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.