CCOO de Catalunya acusa al Govern de vulnerar el Pacte Nacional per a l'Educació

Joan Coscubiela considera que el Govern de la Generalitat assumeix una greu responsabilitat si aprova una proposta de llei contrària al Servei Públic Educatiu acordat en el Pacte Nacional per a l'Educació


FotoEl secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Coscubiela, ha manifestat avui que 'El Govern de la Generalitat assumiria una greu responsabilitat si aprova una Proposta de Llei de Educació de Catalunya (LEC) que vagi en contra del principi de Servei Públic Educatiu que va ser acordat en el Pacte Nacional per a l'Educació'.

Joan Coscubiela manifesta que 'la base i clau de volta del Pacte Nacional per a l'Educació va ser l'establiment d'un únic servei públic educatiu que posés fi a la dualització existent fins ara entre escola pública i escola concertada'.

El secretari general de CCOO de Catalunya ha fet una crida al Govern: 'Seria molt greu que el Govern i els partits que li donen suport donin prioritat a l'acord amb la patronal de l'escola concertada i a CiU que al conjunt de la comunicat educativa i al compromís que suposa el Pacte Nacional per a l'Educació. Considero que és important aconseguir el màxim de consens al voltant de la LEC, però això no pot ser a costa de reconèixer legalment la dualització i segregació dins del sistema educatiu català'.

Finalment, Joan Coscubiela manifesta de forma rotunda que 'El Govern català és lliure de pactar amb qui cregui oportú, però si dóna el pas d'aprovar una proposta de Llei d'Educació que qüestioni el Servei Públic Educatiu significarà que condemna el Pacte Nacional per a l'Educació i, per a CCOO de Catalunya, deixa de ser un interlocutor fiable en la concertació social'.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 21 de juliol de 2008

21/07/2008

 

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.