LGTBI

Àmbit LGTBI de CCOO de CatalunyaDes de CCOO de Catalunya tenim la voluntat de garantir els drets socials de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

La igualtat de tracte, el respecte i la dignitat de les persones LGTBI ha d'estar garantida. Per combatre la discriminació directa o indirecta, per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere en l'àmbit laboral, CCOO de Catalunya compta amb l'Àmbit LGTBI.

L'Àmbit LGTBI té el compromís d'aconseguir els següents objectius:

- Combatre la discriminació laboral i social per opció sexual i d'identitat de gènere.
- Lluitar per eradicar l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 
- Sensibilitzar tota l'estructura de l'actiu sindical sobre la diversitat sexual.
- Reforçar la transmissió de valors de diversitat LGTBI en el món del treball.
- Dotar l'estructura de CCOO d'instruments contra l'homofòbia.
- Treballar de manera transversal per fer arribar a delegats, delegades i seccions sindicals eines per combatre i prevenir l'homofòbia al lloc de treball.
- Realitzar campanyes d'afiliació per al col·lectiu de les persones LGTBI.
- Gestionar la diversitat sexual en l'àmbit laboral i en la formació sindical.

LGTBIfòbia, ni a la feina ni enlloc!

Notícies

La xarxa LGTBI de CCOO acudeix a les 30es Trobades Estatals LGTBI i hi imparteix un taller sobre LGTBIfòbia a la feina

Dies 9, 10 i 11 de novembre a Pamplona.

més informació »


CCOO de Catalunya fa una crida a participar en la manifestació unitària contra l'LGTBIfòbia que tindrà lloc a Barcelona

Demà dissabte, 30 de juny, en el marc del Dia de l'Orgull LGTBI i amb la participació de Javier Pacheco, secretari general del sindicat.

més informació »


CCOO de Catalunya impulsa diverses accions amb motiu del Dia per a l'Alliberament LGTBI

Demà, 28 de juny, és el Dia per a l'Alliberament LGTBI i amb motiu d'aquesta celebració, al matí, a les 12 h, a la seu de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona), es farà la presentació del nou full d'afiliació al sindicat per part de l'àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya i la lectura del manifest del Dia de l'Orgull LGTBI.

més informació »


Inauguració de l'exposició “Construccions identitàries” de Mar C. Llop

Demà dijous, 17 de maig, a les 12.00 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


Manifest del dia contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig del 1990 l'Organització Mundial de la Salut va aprovar treure de la llista de malalties mentals l'homosexualitat. Aquest és l'origen de la celebració d'aquest dia com a Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Lesbofòbia.

més informació »


Dia de la visibilitat lèsbica 2018

Amb motiu d'aquest 26 d'abril, Dia de la visibilitat lèsbica, l'àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya, tindrà dos espais habilitats a la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16) i al Passeig de Lluis Companys de la mateixa ciutat, durant el dia de Sant Jordi, per a vendre llibres i roses i fer visible l'existència del col·lectiu a la nostra societat.

més informació »


Un món sense LGTBIfòbia

Amb l'elaboració d'aquest tríptic, el nostre principal objectiu és fer palesa la diversitat de cada persona, com una realitat que propicia una forma de sentir-nos i de viure en funció de com som en cada moment de la nostra vida.

més informació »


CCOO rebutja l'esmena a la totalitat a la Proposició de Llei contra la discriminació per orientació sexual

Esmena del Partit Popular.

més informació »


Llei 11/2014, pels drets del col·lectiu LGTBI

Text.

més informació »


Manifest de l'Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

Els avenços en els tractaments mèdics han propiciat grans millores en l'estat de salut així com en l'esperança i la qualitat de vida de les persones amb VIH. No obstant això, aquests avenços no han estat tan significatius en l'àmbit dels drets humans i, en concret, no ho han estat en l'ocupació.

més informació »


CCOO de Catalunya participa a les XXIX Trobades Estatals LGTBIQ

Les trobades s'han desenvolupat en format ple, en què s'han tractat diversos aspectes organitzats en quatre eixos: historicopolític, destacant la intervenció sobre l'homonacionalisme israelià; el segon, sobre geografia econòmica i humana, centrat en ciutats invisibilitzades, diversitat familiar i la realitat de les persones grans; el tercer ha abordat la salut des de diferents perspectives com la realitat de les persones trans, les tècniques de reproducció assistida, la serofòbia, i la cambra centrada en la llibertat d'expressió

més informació »


L'FELGTB i l'FSC-CCOO llancen una guia per a la millora del tractament mediàtic del col·lectiu LGTBI

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i la Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres (FSC-CCOO) llancen la Guia de bones pràctiques per al tractament de la diversitat sexual i de gènere en els mitjans de comunicació.

més informació »


Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans

El 21 d'octubre del 2017, Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans, CCOO reivindiquem que queda molt de camí per fer per posar fi a la qualificació i el tractament de les persones trans com a “malaltes.”

més informació »


Homenatge a la transsexual Sonia Rescalvo Zafra

Discurs de María José Gómez, responsable de l'Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya, a l'acte del 6 d'octubre de 2017 al Parc de la Ciutadella de Barcelona, en record a la transsexual Sonia Rescalvo Zafra, assassinada el 6 d'octubre de 1991.

més informació »


CCOO participarà a la manifestació unitària de l'Orgull LGTBI a Barcelona

Demà dissabte, 1 de juliol, a les 18.30 hores, des de la plaça de la Universitat.

més informació »


CCOO clama pels drets LGTBI al món

Demà dimecres, 28 de juny es celebra el Dia de l'Orgull LGTBI i un cop més, CCOO de Catalunya mostra el seu compromís en favor dels drets LGTBI al món i exigeix més igualtat, més drets, més orgull, més ciutadania. En aquest sentit, l'Àmbit LGTBI del sindicat ha elaborat un manifest que es llegirà demà, a les 12 hores, al vestíbul de la seu central del sindicat (Via Laietana, 16, de Barcelona).

més informació »


"Pels drets LGTBI al món"

Un any més, des de CCOO ens sumem i unim al Dia de l'Orgull LGTBI, en un dels moments en què és més necessari aixecar la veu i fer-nos sentir davant l'alerta que, a l'Estat espanyol i a Catalunya, el nombre de casos LGTBIfòbics és creixent.

més informació »


Presentació del llibre: ‘Em dic Saül i sóc un noi normal', d'Albert López Vivancos, amb la presència de l'autor

La novel·la, Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Badalona 2016, gira al voltant dels drets dels col·lectiu LGTBI, especialment centrat en l'àmbit de l'adolescència.

més informació »


L'Àmbit LGTBI de CCOO participa al GayPride de Sitges

Diumenge, 11 de juny de 2017.

més informació »


Manifest de CCOO de Catalunya contra la LGTBIfòbia

Aquest 17 de maig del 2017, Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, des de CCOO ens manifestem fermament contra la discriminació i totes les situacions d'odi que moltes persones pateixen encara al nostre país i arreu del món pel simple fet de voler viure estimant-se lliurement, amb respecte, amb drets i amb igualtats legals en tots els aspectes de la seva vida.

més informació »


CCOO celebra el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Dimecres, 26 d'abril, amb lectura de manifest a les 12 hores a la seu del sindicat a Barcelona.

més informació »


CCOO condemna i rebutja la creació d'un camp d'extermini de persones LGTBI a Txetxènia

Concentració dimarts, 18 d'abril, a les 19.30 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya rebutja l'autobús transfòbic de l'associació HazteOír

Campanya que genera discriminació.

més informació »


15 de març, la necessitat de la visibilitat de les persones trans

El 15 de març és dia de la Visibilitat Trans, Malgrat els avenços legals, les conquestes socials ( llei catalana 11/2014 Contra l'Homofòbia i la Transfòbia), el creixent rebuig general contra l'abús transfòbic a les persones transsexuals, i la conscienciació social queda molt de camí per a que les persones trans gaudeixin plenament dels seus drets laborals, socials i polítics i per a que siguin acceptades al mòn del treball i a la societat.

més informació »


CCOO reafirma el seu compromís amb la diversitat i demostra que és possible un altra manera de fer educació

‘Som com som' està estructurat en tres blocs temàtics. El primer bloc, “Com som?”, té com a objectiu que l'alumnat entengui les diversitats com a enriquiment, el segon bloc “Som iguals, som diferents”, busca que l'alumnat interioritzi el seu desenvolupament personal sense sexisme. L'últim bloc, “Som moltes persones”, orientat a que l'alumnat respecti les diversitats sexogenèriques, afectives i familiars i per què aprenguin estratègies contra l'abús escolar.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra el nou model de salut de Catalunya destinat a les persones transsexuals

CCOO de Catalunya i en especial el seu Àmbit LGTBi celebra la bona notícia, anunciada pel Conseller de Salut, Toni Comín, de que Catalunya comptarà amb un nou model de salut per a persones trans, pioner en Europa, amb el qual es parteix del principi de que les persones trans no pateixen cap patologia i per tant no hauran de passar per un diagnòstic psiquiàtric previ, ni acceptar tenir que signar tenir disfòria de gènere per accedir a tractaments mèdics.

més informació »


CCOO convoca a concentrar-se demà a Mataró per rebutjar actituds i accions contra el col·lectiu LGTBI

Davant de la detenció d'aquest darrer dissabte d'un home veí de Mataró acusat d'amenaçar a través de les xarxes socials de realitzar una massacre contra el col·lectiu LGTBI, fent-se ressò de l'atemptat d'Orlando el mes juny, CCOO de Catalunya manifesta que aquest fet, que individus com aquest veí de Mataró incitin a l'odi i a agredir a persones gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals per la seva orientació i/o identitat de gènere, és molt greu i perillós.

més informació »


Exigim la igualtat real: volem els nostres drets LGTBI

Article de Raquel de Haro publicat al blog 'Dones de CCOO de Catalunya' amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

més informació »


CCOO convida a participar a la manifestació per l'Alliberament LGTBI de demà dissabte, a Barcelona

En el marc dels actes de commemoració del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

més informació »


CCOO convida a participar en els actes de commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

En aquest sentit, convida a participar en els actes que s'organitzen aquesta setmana, especialment a l'acte central del dimarts 28 de juny al Triangle Rosa del parc de la Ciutadella de Barcelona (19.00 h) i la manifestació reivindicativa del dissabte 2 de juliol a la plaça de la Universitat de Barcelona (18.30 h).

més informació »


CCOO commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

28 de juny.

més informació »


Jornada sobre 'Històries de cine. Conquestes sindicals i drets LGTBI'

Demà dijous, 16 de juny, a la seu de CCOO i a l'Institut Francès de Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna la brutal massacre d'Orlando

Atac al col·lectiu LGTBI.

més informació »


Reglament per a la prevenció, tractament i eliminació de l'assetjament sexual, moral o per raó de gènere

CCOO de Catalunya rebutja frontalment i mantindrà tolerància zero davant qualsevol forma de conducta que es pugui entendre dins de les tipificacions d'assetjament: sexual, per raó de gènere i assetjament moral, per atemptar contra la dignitat i drets fonamentals de les persones.

més informació »


Jornada 'Històries de cine. Conquestes sindicals i drets LGTBI'

Dijous, 16 de juny de 2016, a Barcelona.

més informació »


Un centenar de persones es concentren per condemnar l'homofòbia

Un centenar de persones s'han concentrat al matí del dimarts 17 de maig de 2016 a la seu de CCOO de Catalunya per condemnar les agressions a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia (Lesbofòbia, Bifòbia, Transfòbia i Intersexualfòbia).

més informació »


Dia Internacional contra l'Homofòbia

17 de maig de 2016, STOP LGTBIfòbia!

més informació »


27es Trobades Estatals LGTBI

Els pròxims 13, 14 i 15 de novembre de 2015 tindran lloc a Sitges les 27es Trobades Estatals LGTBI organitzades per CCOO de Catalunya i el FAGC, amb el lema “ Totes les diversitats, més drets”.

més informació »


CCOO acull la presentació del llibre 'Familias también. Diversidad familiar, familias homoparentales'

Amb motiu del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI, la Federació d'Educació, la Secretaria de la Dona i Cohesió Social, i l'Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya organitzen un acte que tractarà sobre famílies LGTBI i escola, juntament amb la presentació del llibre Familias también. Diversidad familiar, familias homoparentales, de l'Associació de Famílies de Lesbianes i Gais.

més informació »


Presentació del llibre "Familias también, diversidad familiar, familias homoparentales"

Dimarts 7 de juliol, a les 17.30 h, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


Manifestació LGTBQI

Demà dissabte, 27 de juny, a les 18.30 hores, des de la plaça de la Universitat.

més informació »


CCOO de Catalunya participa a la manifestació de Barcelona per al Dia de l'Orgull LGTBQI

CCOO de Catalunya i l'Àmbit LGTB del sindicat conviden a participar a la manifestació, que organitza la Comissió Unitària 28 de Juny al voltant del Dia de l'Orgull LGTBQI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, queer i intersexuals), cada 28 de juny.

més informació »


Polítiques LGTBI en el món laboral

Dimarts, 30 de juny, a les 19.00 h, a l'edifici dels sindicats, c/ Miquel Blai, 1, de Girona

més informació »


Presentació de les “27 trobades estatals LGTBI”

Dijous, 25 de juny, a les 11.00 h, a la seu de CCOO a Barcelona

més informació »


Twitter

Agenda

Barcelona | 10.30
Debat 'Feministes i diversxs: resistència LGTBI en temps de Bolsonaro, Trump i Le Pen...'

Més actes »

Documents

Manifest del dia contra la LGTBIfòbia

Manifest del Dia de l'Orgull LGTBQI: A la feina, igualtat real, ja!

Manifest del 26 d'Abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica

Guia Sindical de la Diversitat Sexual en l'Àmbit Laboral

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies