Dones

Dones de CCOO de CatalunyaDes del I Congrés del sindicat, l'any 1978, les secretaries de la Dona formen part dels màxims òrgans de direcció, en igualtat de condicions que la resta de secretaries. Actualment, les secretaries de la Dona del sindicat estan configurades en totes les estructures, tant federatives com territorials, i la participació de les dones en els òrgans de direcció tendeix a ser proporcional a la seva afiliació.

A CCOO de Catalunya, hi trobareu assessorament i orientació en les qüestions relacionades amb la discriminació per raó de gènere, assessorament i orientació específica en els casos d'assetjament sexual, informació sobre les campanyes per afavorir l'afiliació i la participació sindical de les dones, estudis, cursos i jornades sobre qüestions sociolaborals que afecten les dones.

Via Laietana, 16 - 5a
08003 BARCELONA
Tel.: 93 481 29 13 - Fax: 93 481 28 75
A/e: dones@ccoo.cat

Notícies

Assessorament per reclamar la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat

L'Agència Tributària ha activat les vies oficials per a la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat i paternitat

més informació »


Vídeos de la XIII Escola de Dones de CCOO de Catalunya

Celebrada a Barcelona el 31 d'octubre de 2018.

més informació »


CCOO signa un acord amb Pronovias de mesures de protecció integral davant la violència de gènere

Aquest migdia, en el marc d'una assemblea amb els treballadors i les treballadores de l'empresa.

més informació »


Concentració a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i les Nenes

Amb el lema “Ens volem vives i lliures. Ens plantem!”, el divendres 23 de novembre de 2018 CCOO ha organitzat una concentració davant la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16) per commemorar el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i Nenes, el 25 de novembre.

més informació »


CCOO commemora el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones

Acció al carrer, davant la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16), demà divendres, 23 de novembre, a les 12 hores.

més informació »


La xarxa LGTBI de CCOO acudeix a les 30es Trobades Estatals LGTBI i hi imparteix un taller sobre LGTBIfòbia a la feina

Dies 9, 10 i 11 de novembre a Pamplona.

més informació »


La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya organitza la jornada titulada "Contra les violències masclistes a la feina: protocols d'actuació"

Dilluns, 19 de novembre, a partir de les 10 hores, a la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16).

més informació »


Manifest amb motiu del Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i Nenes

Les violències contra les dones pel fet de ser dones esdevenen l'exemple més dur, dolorós i greu de la discriminació masclista. Suposen una greu vulneració dels drets i de la llibertat de les dones i formen part de la vida quotidiana, social i laboral de les dones de totes les edats, orígens, creences, condicions, opcions i classes. I es produeixen en el conjunt de les relacions socials.

més informació »


La Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO organitza una jornada contra les violències masclistes

Demà dimarts, 13 de novembre, a partir de les 10.00 hores, a la seu de CCOO a Barcelona.

més informació »


CCOO de Catalunya organitza la XIII Escola de Dones

Demà dimecres, 31 d'octubre, a partir de les 10.00 hores, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (c/Sant Pere Més Baix, 7).

més informació »


CCOO de Catalunya assessorarà per reclamar la devolució de l'IRPF de les prestacions per maternitat

Sentència del Tribunal Suprem que reconeix que les prestacions per maternitat no tributen.

més informació »


CCOO de Catalunya organitza la XIII Escola de Dones

El proper 31 d'octubre, CCOO de Catalunya organitza la XIII Escola de Dones a l'Espai Francesca Bonnemaison - Espai la Cuina (c/ Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona). El lema de l'escola d'enguany és "Ens volem lliures. Feminisme i llibertat".

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Sant Joan les Fonts (Girona) a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Sant Joan les Fonts (Girona) i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix contra les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'un menor de Sabadell a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'un menor de Sabadell (avui s'ha confirmat aquest fet, encara que va succeir fa unes setmanes), i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones, i també sobre els menors.

més informació »


Manifest de CCOO per al Dia Mundial per l'Accés a l'Avortament Legal i Segur

Un nou 28 de setembre, Dia Mundial per l'Accés a l'Avortament Legal i Segur, declarat el 1990 per l'Assemblea del Moviment Feminista Llatinoamericà, CCOO denuncia i se solidaritza amb totes les dones que, en diferents països del món, estan lluitant pels drets sexuals i reproductius, per l'accés a l'avortament, legal i segur i pel dret a decidir lliurement la seva maternitat.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Barcelona a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Barcelona i, novament, expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


Setmana Europea de la Mobilitat, 2018

CCOO de Catalunya ha organitzat diversos actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure un transport més saludable, sostenible i segur, i que aquest any se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema "Combina i mou-te".

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Barcelona a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per erradicar-la

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Barcelona, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser-ho.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta l'assassinat d'una dona a Barcelona a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Barcelona, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


CCOO organitza l'acte “Temps de vida, temps laboral i temps social” del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Demà divendres, 6 de juliol, a les 11 hores, a la seu del sindicat a Cornellà (Ctra. d'Esplugues, 68).

més informació »


CCOO, per unes festes lliures d'agressions masclistes

Proximitat del Chupinazo, inici de les festes de San Fermín de Pamplona.

més informació »


2es Jornades Jurídiques de Dret Laboral i Sindical

Les jornades serviran per tractar temes com el treball a temps parcial com a factor de discriminació, la corresponsabilitat en la conciliació de la vida laboral i familiar, els judicis amb perspectiva de gènere en la jurisdicció social, els reptes de la negociació col·lectiva en matèria de desigualtat i bretxa salarial, la desigualtat retributiva entre homes i dones o la discriminació i la doble escala salarial des del punt de vista jurídic.

més informació »


CCOO de Catalunya fa una crida a participar en la manifestació unitària contra l'LGTBIfòbia que tindrà lloc a Barcelona

Demà dissabte, 30 de juny, en el marc del Dia de l'Orgull LGTBI i amb la participació de Javier Pacheco, secretari general del sindicat.

més informació »


La Inspecció de Treball dona la raó a CCOO per la denúncia interposada contra la cadena Hooters per faltar a la dignitat de les seves treballadores

El sindicat té activa la campanya “Cos sí, cosa no” contra la cosificació de les dones i la discriminació.

més informació »


Pateixes violència masclista o de gènere? CCOO t'ajuda!

CCOO de Catalunya posarà el seu Gabinet Jurídic al servei de la lluita contra la violència de gènere, amb un primer assessorament gratuït, trucant al 93 481 28 64. Ajudarà en defensa civil davant assumptes derivats de la violència de gènere com divorcis, tutela de menors, mesures cautelars, etc.

més informació »


CCOO t'ajuda contra la precarietat. Envia'ns un whatsapp al 689 586 414 i t'assessorarem!

CCOO de Catalunya lluita contra les noves formes de precarietat del nostre mercat de treball. Per fer-ho hem creat un nou departament anomenat Noves realitats del treball i precarietat i una campanya de suport a les persones que pateixen precarietat laboral, posant el sindicat al seu servei mitjançant un contacte gratuït de WhatsApp al 689 586 414

més informació »


El Tribunal Suprem dona la raó a CCOO i entén que l'aplicació del pacte d'estadis a l'ensenyament concertat discrimina les dones amb reducció de jornada per cura d'infant

Desestima el recurs presentat pel Departament d'Ensenyament.

més informació »


CCOO de Catalunya lamenta l'assassinat d'una dona a Badalona a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

Condol a la família i el seu entorn.

més informació »


CCOO amb la Plataforma Lliures d'Essure per donar a conèixer els riscos per a la salut de les dones relacionats amb aquest mètode anticonceptiu

CCOO de Catalunya dóna suport a la campanya de difusió de la Plataforma Lliures d'Essure per donar a conèixer els riscos per a la salut de les dones relacionats amb aquest mètode anticonceptiu.

més informació »


Twitter

Agenda

Barcelona | 10.30
Debat 'Feministes i diversxs: resistència LGTBI en temps de Bolsonaro, Trump i Le Pen...'

Barcelona | 20.00
Concentració mensual de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

TVC | 00.30
Programa sindical: CCOO número 257. 'Model lingüístic'

Més actes »


Guies

Guia sindical sobre violències masclistes a la feina

Guia sindical 'Dones, treballs i salut'

Guia sindical: mesures i plans d'igualtat a les empreses

Guia sindical. La jornada laboral. Drets i negociació col·lectiva

Guia de bones pràctiques per a l'ús d'un llenguatge no sexista en la negociació col·lectiva

La igualtat d'oportunitat entre dones i homes al mercat laboral: el repte dels plans d'igualtat 2010

Guia sindical sobre l'aplicació de la llei orgànica per a la igualtat efectiva de les dones i els homes


Informes

Informe "Les condicions de vida i de treballs de les dones" 2018

Informe sobre bretxa salarial (febrer del 2018)

Recull de mesures i plans d'igualtat als convenis sectorials

Informe sobre les condicions de treball i de vida de les dones 2017

La pobresa amb perspectiva de gènere

CCOO denuncia que a Catalunya augmenta la bretxa salarial entre dones i homes al 26% perquè la precarietat colpeja amb més força les dones

CCOO exigeix eradicar la violència masclista

CCOO elabora un nou informe sobre la salut de les dones


8 de Març

CCOO commemora el Dia Internacional de les Dones

Actes amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

20 anys del sopar solidari, commemoratiu i reivindicatiu del 8 de Març organitzat per CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central

CCOO de Tarragona celebra el 8 de Març

CCOO de Lleida celebra el 8 de Març

Informe 2016 sobre la situació laboral de les dones

CCOO de les Comarques Gironines celebra el 8 de Març

Celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones 2016

Dia Internacional de les Dones 2015

Informe 'Situació de les dones a Catalunya 2014'

8 de març de 2013, Dia Internacional de la Dona Treballadora

8 de Març de 2012, Dia Internacional de la Dona Treballadora


28 de Maig

La desigualtat de gènere en la salut

CCOO de Catalunya inicia la campanya 'El cos de les dones, un negoci en la publicitat'

Salut per a totes. Prou desigualtats!

CCOO elabora un nou informe sobre la salut de les dones

CCOO de Serveis organitza una jornada d'acció per la salut de les dones amb motiu del proper dia internacional

Jornada amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones: 'Sense discriminació, salut per a totes'

Informe sobre els danys i els riscos de les polítiques sobre la salut de les dones

Commemoració del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones


25 de Novembre

Concentració a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i les Nenes

CCOO commemora el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones

La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya organitza la jornada titulada "Contra les violències masclistes a la feina: protocols d'actuació"

Manifest amb motiu del Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i Nenes

Assemblea 'Zero violències masclistes. Ens volem lliures!'

'Zero violències masclistes. Ens volem lliures!'

CCOO de Catalunya lamenta l'assassinat d'una dona a Rubí a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

Concentració a Barcelona en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

CCOO exigeix eradicar la violència masclista

CCOO commemora el Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, 25 de novembre, amb actes arreu de Catalunya

Activitats i actes amb motiu del 25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

CCOO commemora el Dia Mundial contra la Violència de Gènere, 25 de novembre, amb un seguit d'actes arreu de Catalunya

25 de Novembre, Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Informe sobre violències masclistes a la feina

Manifest del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies