Dones

Dones de CCOO de CatalunyaDes del I Congrés del sindicat, l'any 1978, les secretaries de la Dona formen part dels màxims òrgans de direcció, en igualtat de condicions que la resta de secretaries. Actualment, les secretaries de la Dona del sindicat estan configurades en totes les estructures, tant federatives com territorials, i la participació de les dones en els òrgans de direcció tendeix a ser proporcional a la seva afiliació.

A CCOO de Catalunya, hi trobareu assessorament i orientació en les qüestions relacionades amb la discriminació per raó de gènere, assessorament i orientació específica en els casos d'assetjament sexual, informació sobre les campanyes per afavorir l'afiliació i la participació sindical de les dones, estudis, cursos i jornades sobre qüestions sociolaborals que afecten les dones.

Via Laietana, 16 - 5a
08003 BARCELONA
Tel.: 93 481 29 06 - Fax: 93 481 28 75
A/e: dones@ccoo.cat

Notícies

Dones mentores

Dones Mentores és un innovador programa de Mentoring Social amb perspectiva de gènere, instaurat al territori des de 2017 i agermanat amb l'oficina KVINFO Mentornetvaerk (Centre Nacional Danès per a la Investigació i informació sobre Gènere, Igualtat i Diversitat) a Dinamarca

més informació »


LGTBIfòbia: ni a la feina ni enlloc

El 28 de juny és la diada internacional de lluita pels drets i les llibertats de la comunitat LGTBI. Aquest any, a causa de la situació creada per la pandèmia del coronavirus, els actes es veuran modificats, i les grans manifestacions i festes seran substituïdes per actuacions més simbòliques i, en molts casos, en format digital.

més informació »


CCOO lamenta el tancament de l'espai TAMAIA de suport a les dones i de lluita contra les violències masclistes

Agraïment a totes les dones i professionals de l'entitat.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Esplugues de Llobregat a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Esplugues de Llobregat, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a l'Escala a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per erradicar-la

Condol a la família i entorn.

més informació »


28 de Maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Aquest 28 de Maig, el vivim en plena crisi de la pandèmia de la COVID-19. Una pandèmia que ha evidenciat les greus desigualtats socials de gènere, de classe, d'edat i de condició migratòria, així com la feblesa del sistema públic de salut, que ha demostrat no estar en condicions de garantir ni la prevenció ni l'atenció ni les necessitats en els processos de pèrdua de salut.

més informació »


Campanya de suport a la directiva d'igualtat salarial

CCOO de Catalunya promou la participació a la consulta pública sobre aquesta directiva d'igualtat salarial que estarà oberta a la web de la Comissió Europea fins al 28 de maig.

més informació »


17 de maig, Dia contra l'LGTBI-fòbia

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia amb motiu de commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990. La celebració d'aquest dia internacional té com a finalitat coordinar internacionalment l'organització d'activitats per incrementar la consciència sobre l'homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat. Així mateix, també pretén estimular l'interès de les autoritats i la població per garantir els drets LGTBI al món.

més informació »


CCOO reobre els seus locals arreu de Catalunya per complementar l'atenció en línia i telefònica

El sindicat es suma a la campanya de locals segurs contra les violències masclistes.

més informació »


CCOO de Catalunya, establiment segur contra la violència masclista

CCOO de Catalunya se suma a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista", promoguda conjuntament per l'Institut Català de les Dones i els Mossos d'Esquadra, amb l'objectiu que les dones en situació de violència masclista comptin al llarg del confinament amb el suport del sindicat per trucar al 900900120 o al 112

més informació »


Violències masclistes en època de confinament

La situació de confinament derivada de la pandèmia per la COVID-19 comporta, per a milers de dones que pateixen violència masclista, l'obligació de conviure amb el seu agressor. Aquesta circumstància implica una situació de risc per a ella i per a les seves criatures, en cas que en tingui.

més informació »


Els punts foscos del teletreball

Aquests dies d'estat d'alarma com a conseqüència del coronavirus s'ha posat en pràctica a moltes empreses el teletreball, quan aquesta modalitat de treball encara no havia estat prou instaurada en el món del treball ni en la negociació col·lectiva.

més informació »


Dones del món rural: crisi sobre crisi

Al món rural el treball de les dones ha estat i és moltes vegades invisible, tant el de les que es dediquen directament al sector primari com el de les que pertanyen a altres sectors d'activitat. Passa el mateix amb el treball no remunerat, que supleix la manca o l'escassetat de serveis públics, especialment els referents a la cura i l'atenció a les persones dependents. En llocs on la població està molt envellida, aquestes feines, quan esdevenen remunerades fora de l'economia informal, molts cops són la sortida al mercat laboral assalariat i, tot i ser precàries, són la manera d'obtenir uns ingressos que assegurin una autonomia econòmica actual i futura.

més informació »


Pandèmies: el desproporcionat risc per a la salut de les dones treballadores

Els informes epidemiològics respecte de la COVID-19 ens indiquen que existeix una probabilitat més elevada de mort entre els homes que entre les dones. En canvi, les dades publicades sobre els contagis confirmats (resultats de laboratori) ens mostren que està afectant més les dones.

més informació »


CCOO denuncia multitud de retards i errors en el cobrament de les prestacions per ERTOs en el sector del lleure educatiu i sociocultural

Greus perjudicis per a més de 1.500 de treballadores.

més informació »


Uns serveis públics per superar la COVID-19 i assolir l'estat del benestar que la ciutadania necessita

Aquesta nova crisi ha evidenciat la necessitat de comptar amb un sistema sanitari públic fort, un sistema àgil i eficient de cura i d'educació, més recursos i més personal en la tramitació administrativa i en la justícia —per al reconeixement o la salvaguarda de drets—, en les emergències i en la resta de col·lectius que garanteixen la seguretat pública i la convivència.

més informació »


Les cures domèstiques, al centre de l'economia i la societat

Des de l'economia feminista es reivindica la necessitat del reconeixement del treball de cures no remunerat com a part del circuit econòmic, ara invisibilitzat i relegat a l'espai privat, i es qüestiona l'economia clàssica que permet la divisió sexual del treball, que no atorga la categoria econòmica a les tasques domèstiques.

més informació »


Primer, les persones: cures i sostenibilitat de la vida

La situació provocada per la COVID-19 ha posat en evidència la profunditat de la crisi de les cures. Una crisi que s'explica perquè les polítiques públiques i socials no han posat al centre les persones i la sostenibilitat de la vida com a objectiu clau. Com assenyala l'economia feminista, la vida i la societat no es podrien entendre ni serien viables sense el treball de cura que garanteix la reproducció de la vida humana, una part important de les necessitats bàsiques de les persones i que les persones estiguem en condicions de participar en el treball remunerat, tot això en un planeta que dona els elements clau per a la vida. En altres paraules, el treball de cura és imprescindible per a la sostenibilitat de la vida.

més informació »


Recursos contra les violències masclistes

CCOO ha recopilat diverses informacions relacionades amb la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista i construir una societat en la qual les dones puguin viure lliures de qualsevol tipus de violència.

més informació »


Alba Garcia: "Apunts de la crisi de la COVID-19 amb ulleres liles"

Article publicat a Catalunya Press el divendres 1 de maig del 2020.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Corbera de Llobregat a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a l'erradicació d'aquesta violència

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Corbera de Llobregat, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones, i contra els nens i les nenes.

més informació »


CCOO dona suport a mesures amb perspectiva de gènere per a superar la crisi de la COVID-19

Document del Grup de Treball de Violències Masclistes del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

més informació »


Què puc fer si pateixo violència masclista o una situació d'assetjament sexual a la feina?

A CCOO de Catalunya et podem ajudar amb el tema de la violència masclista i, si l'empresa no actua en casos d'assetjament, no acceptis cap excusa relacionada amb la situació actual. Posa't en contacte amb CCOO i t'ajudarem a denunciar el teu cas a la Inspecció de Treball de Catalunya.

més informació »


CCOO de Catalunya fa una crida a participar a la concentració en suport a la companya Sílvia Aquiles

CCOO dona suport a la concentració davant del TSJC per a exigir juntament amb Sílvia Aquiles que se li retorni la custodia de la seva filla i del seu fill que degut a un seguit de fets i actes de violència institucional li van ser retirats el passat 4 de març.

més informació »


Accions per reivindicar la igualtat al món del treball

Fetes a Barcelona el divendres 6 de març de 2020 i el diumenge 8 de març de 2020.

més informació »


CCOO de Catalunya participarà a la manifestació del 8 de Març a Barcelona

Diumenge, 8 de març, a les 17 hores des de plaça de la Universitat.

més informació »


Informe "Les condicions de vida i de treball de les dones"

Presentat en roda de premsa el dijous 5 de març de 2020.

més informació »


CCOO de Catalunya organitza a Barcelona dues accions de denúncia per reivindicar la igualtat al món del treball

Demà divendres, 6 de març, presentació de primeres denúncies a empreses per incompliment en matèria de plans d'igualtat (10 h), i marxa de columnes i concentració davant Foment del Treball (12 h).

més informació »


CCOO de Catalunya participarà a l'acte "Mujeres en clave violeta" a Madrid

Demà dijous, 27 de febrer, a les 11 hores, a l'Auditorio Marcelino Camacho de Madrid (c/Lope de Vega, 40).

més informació »


CCOO impulsa el grup d'homes feministes al sindicat

Demà dimarts, 25 de febrer, a les 10 hores, a la seu del sindicat a Barcelona, trobada sobre el paper de l'home en la lluita feminista.

més informació »


Protecció a la maternitat i a la lactància

La Constitució espanyola recull com a drets fonamentals la protecció de la salut i la no discriminació per raó de sexe, i és en aquest sentit que ha de ser protegida la maternitat davant de possibles riscos laborals. El compliment de la normativa és fonamental per a un doble objectiu: la protecció de la salut i evitar la discriminació en l'ocupació per embaràs, part recent o lactància.

més informació »


Informe anual sobre la bretxa salarial

Presentat el divendres 21 de febrer de 2020.

més informació »


8 de març. 'CCOO feminista: denúncia i acció'

Durant tres setmanes, del 18 de febrer al 8 de març, tindran lloc les activitats organitzades per CCOO de Catalunya arreu del territori amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El punt de partida serà l'assemblea general de dones, el 18 de febrer. Enguany el lema és “CCOO feminista: denúncia i acció” i la campanya estarà centrada en les discriminacions de gènere, com les bretxes (la salarial, especialment), els col·lectius en situació precària, les violències contra les dones, els plans d'igualtat o els registres salarials, entre d'altres.

més informació »


Assemblea de dones 'CCOO feminista: denúncia i acció'

Celebrada al Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona el dimarts 18 de febrer de 2020.

més informació »


CCOO aconsegueix la implantació del currículum anònim en els processos de selecció de personal a la Generalitat de Catalunya

El sindicat va proposar aquesta mesura, que afavoreix la igualtat efectiva entre dones i homes, a la mesa sectorial de negociació del personal d'administració i tècnic.

més informació »


CCOO de Catalunya celebra una assemblea de dones amb el lema "CCOO feminista: denúncia i acció"

Demà dimarts, 18 de febrer, a partir de les 11 hores, al Casino l'Aliança del Poblenou (Rambla del Poblenou, 42, Barcelona).

més informació »


Vine a la trobada d'homes de CCOO!

En aquesta trobada volem debatre sobre el paper que ha tingut i està tenint l'home en el canvi de model, a més de generar un primer punt de trobada d'idees per impulsar un grup d'homes feministes al sindicat. Aquest grup haurà de posar als homes del sindicat a primera fila del conflicte i donar la cara per aquells que no ens sentim còmodes amb el rol i el paper social que se'ns ha donat. Dimarts 25 de febrer a les 10 h.

més informació »


Guia per a l'aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones

La guia vol fer avançar cap al dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó de gènere en l'àmbit laboral, impulsen la lluita efectiva contra la desigualtat retributiva i la feminització de la pobresa i esdevenen, sobretot, baluards contra les desigualtats que afecten les dones al mercat de treball, exemplificades en la bretxa salarial i en la precarietat.

més informació »


Guia d'elaboració del protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe a l'empresa

La guia és un instrument que ajuda a prevenir, detectar i resoldre situacions d'assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses, fent possible una societat més justa i igualitària, amb uns ambients de feina exempts de violència masclista.

més informació »


Acte de l'Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya en el marc de la segona Assemblea sindical oberta (ASO)

Demà dimarts, 11 de febrer, a les 18 h, a la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16, soterrani).

més informació »


El registre salarial, una eina participada per identificar la bretxa salarial i fer-hi front

Segons l'Enquesta d'estructura salarial publicada el 2019, les dones, el 2017, han guanyat 6.316 € anuals menys que els homes i 2,4 € menys de salari hora, cosa que vol dir que la bretxa salarial anual a Catalunya el 2017 és del 23 % i la bretxa salari/hora és del 15 %.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Sant Joan Despí a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

Condol a la família i entorn.

més informació »


CCOO signa el Pla d'igualtat a CaixaBank

Igualtat, conciliació, protocol de prevenció d'assetjament i mediació de conflictes, polítiques inclusives de persones amb discapacitat, desconnexió digital i cobertura de baixes.

més informació »


CCOO de Catalunya condemna l'assassinat d'una dona a Terrassa a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

CCOO de Catalunya condemna l'assassinat masclista d'una dona a Terrassa, i novament expressa el seu rebuig a una violència que encara avui s'exerceix vers les dones només pel fet de ser dones, i contra els nens i les nenes.

més informació »


Twitter


Guies

Guia per a l'aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones

Guia d'elaboració del protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de sexe a l'empresa

El registre salarial, una eina participada per identificar la bretxa salarial i fer-hi front

Guia sindical sobre violències masclistes a la feina

Guia sindical 'Dones, treballs i salut'

Guia sindical: mesures i plans d'igualtat a les empreses

Guia sindical. La jornada laboral. Drets i negociació col·lectiva

Guia de bones pràctiques per a l'ús d'un llenguatge no sexista en la negociació col·lectiva

La igualtat d'oportunitat entre dones i homes al mercat laboral: el repte dels plans d'igualtat 2010

Guia sindical sobre l'aplicació de la llei orgànica per a la igualtat efectiva de les dones i els homes


Informes

Informe "Les condicions de vida i de treball de les dones (2019)"

CCOO presenta un informe sobre bretxa salarial

Informe "Les condicions de vida i de treballs de les dones" 2018

Informe sobre bretxa salarial (febrer del 2018)

Recull de mesures i plans d'igualtat als convenis sectorials

Informe sobre les condicions de treball i de vida de les dones 2017

La pobresa amb perspectiva de gènere

CCOO denuncia que a Catalunya augmenta la bretxa salarial entre dones i homes al 26% perquè la precarietat colpeja amb més força les dones

CCOO exigeix eradicar la violència masclista

CCOO elabora un nou informe sobre la salut de les dones


8 de Març

Informe "Les condicions de vida i de treball de les dones"

Informe anual sobre la bretxa salarial

8 de març. 'CCOO feminista: denúncia i acció'

8 de Març del 2019: CCOO convoca VAGA LABORAL de 2 hores

CCOO commemora el Dia Internacional de les Dones

Actes amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

20 anys del sopar solidari, commemoratiu i reivindicatiu del 8 de Març organitzat per CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central

CCOO de Tarragona celebra el 8 de Març

CCOO de Lleida celebra el 8 de Març

Informe 2016 sobre la situació laboral de les dones

CCOO de les Comarques Gironines celebra el 8 de Març

Celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones 2016

Dia Internacional de les Dones 2015

Informe 'Situació de les dones a Catalunya 2014'

8 de març de 2013, Dia Internacional de la Dona Treballadora

8 de Març de 2012, Dia Internacional de la Dona Treballadora


28 de Maig

28 de Maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

CCOO de Catalunya organitza la jornada "Dones i salut, una lluita de dia i de nit"

CCOO de Lleida organitza la jornada sindical "Dones, salut i treball"

Les dones volem viure amb salut

'#MeToo - A mi també m'ha passat'

La desigualtat de gènere en la salut

CCOO de Catalunya inicia la campanya 'El cos de les dones, un negoci en la publicitat'

Salut per a totes. Prou desigualtats!

CCOO elabora un nou informe sobre la salut de les dones

CCOO de Serveis organitza una jornada d'acció per la salut de les dones amb motiu del proper dia internacional

Jornada amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones: 'Sense discriminació, salut per a totes'

Informe sobre els danys i els riscos de les polítiques sobre la salut de les dones

Commemoració del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones


25 de Novembre

Recursos contra les violències masclistes

Alba Garcia: "Els treballs de cura en el centre de tot"

Violències masclistes a la feina, programa número 266 de CCOO a Televisió de Catalunya

25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures

CCOO commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones i les Criatures

'Contra les violències masclistes, sindicat feminista'

Concentració a Barcelona contra les violències masclistes

Concentració a Barcelona amb motiu del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones i les Nenes

CCOO commemora el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Violència envers les Dones

La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya organitza la jornada titulada "Contra les violències masclistes a la feina: protocols d'actuació"

Manifest amb motiu del Dia Internacional de la no Violència contra les Dones i Nenes

Assemblea 'Zero violències masclistes. Ens volem lliures!'

'Zero violències masclistes. Ens volem lliures!'

CCOO de Catalunya lamenta l'assassinat d'una dona a Rubí a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís amb la seva erradicació

Concentració a Barcelona en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

CCOO exigeix eradicar la violència masclista

CCOO commemora el Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, 25 de novembre, amb actes arreu de Catalunya

Activitats i actes amb motiu del 25 de novembre: Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

CCOO commemora el Dia Mundial contra la Violència de Gènere, 25 de novembre, amb un seguit d'actes arreu de Catalunya

25 de Novembre, Dia Mundial contra la Violència de Gènere

Informe sobre violències masclistes a la feina

Manifest del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.