Concentració contra els paradisos fiscals


Data: 03/04/2017
Hora: 19.00
Lloc: Plaça de Sant Jaume - Barcelona
Convoca: Plataforma per una Fiscalitat Justa convoca
Observacions: En el Dia d'Acció Global per a l'abolició dels paradisos fiscals, el 3 d'abril

El dilluns 3 d'abril farà just un any de la publicació dels Papers de Panamà, un fet històric que marca un abans i un després en la denúncia de l'elusió i el frau fiscal en l'àmbit internacional. El 3 d'abril ha estat declarat el DIA D'ACCIÓ GLOBAL PER L'ABOLICIÓ DELS PARADISOS FISCALS una campanya a nivell global per tornar a demanar polítiques concretes que acabin amb els problemes que es deriven de l'existència d'aquests territoris financers opacs.

Els paradisos fiscals constitueixen una burla a la legalitat internacional i no posseeixen cap base econòmica d'interès per al bé comú, només serveixen als interessos espuris de les elits econòmiques, delinqüents financers i criminalitat organitzada. Són autèntiques xacres econòmiques que aprofundeixen la desigualtat, contribueixen a crear desequilibris, crisis econòmiques i corroeixen la democràcia. Per tant, han de ser eradicats per la comunitat internacional.

Des de la Plataforma Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, de la que en forma part CCOO de Catalunya, juntament amb altres organitzacions i entitats, volem conscienciar sobre aquesta problemàtica i sortir als carrers amb missatges de rebuig i denúncia respecte a aquesta xacra. Les nostres accions principals seran les següents:

Dia 3 d'abril a les 19h - concentració a Pl Sant Jaume: "Acabem amb els paradisos fiscals!": Lectura d'un manifest i intervencions breus amb representants polítiques i d'entitats. Repartirem mascares i caretes per ficar cara i ulls als principals culpables de l'elusió i el frau fiscal. T'esperem!

Dia 6 d’abril a les 20h – Cine-Fòrum als Cinemes Texas (Bailen 205, Barcelona)- Projecció de “Mama, ya sé donde està el dinero”, Debat i xerrada posterior amb el director Arturo Cisneros, i Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda GESTHA a Catalunya.

• Campanya a les xarxes socials demanant a la gent que es faci una foto amb un cartell i el hashtag: #FueraParaisosFiscales #ForaParadisosFiscals #EndTaxHavens

El manifest contra el Paradisos Fiscals el trobes en aquest enllaç http://manifest.fiscalitatjusta.cat

© CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies