CCOO denuncia que el Govern de la Generalitat castiga el seu personal laboral per haver-los guanyat un judici

Funció pública desconeix el significat de l’expressió “imports deixats de percebre”

La Direcció General de Funció Pública de la Generalitat, en una interpretació unilateral, restrictiva i interessada, considera que el personal laboral, com que va cobrar  en el seu moment -fruit d’una sentència- el 16,67 % de la paga del 2013, ara no té dret a cobrar el 10 % del que encara se li deu d’aquell any. Funció pública desconeix el significat de l’expressió “imports deixats de percebre”.

CCOO considera que s’està incomplint la literalitat de l’acord signat. Al personal laboral que va cobrar aquest 16,67 %, se li deu encara el 83,33 % i n’haurien de cobrar el 10 %.

Aquesta darrera actuació contra el personal laboral adquireix un to que per a CCOO suggeriria unes ganes de fer pagar el seu malestar per haver hagut de signar, per fi i a causa d’una convocatòria de vaga, una recuperació de les retribucions que els deuen.

CCOO lamenta que aquesta actitud acabi sent un costum i recorda que quan es va aconseguir percebre el 100 % de les retribucions en cas de IT, com a resposta la Generalitat va retirar les 30 hores d’indisposició.

CCOO critica que un Govern entengui els acords fruit de les mobilitzacions i la negociació col·lectiva com un perdre o guanyar. El sindicat recorda que els que van perdre van ser les empleades i empleats públics, i els de la Generalitat molt més que d’altres administracions. I cal recordar-ho cada dia.

Trobareu la carta dirigida per CCOO a la directora general de Funció Pública en aquest enllaç:
https://fsc-generalitat.ccoo.cat/wp-content/uploads/sites/112/2019/03/laborals-NO-10-PAGA.pdf

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 22 de març de 2019