La insistència de CCOO aconsegueix una resposta per als responsables dels centres de votació de l’1 d’octubre

En tot moment, CCOO hem mantingut que els conflictes polítics han de tenir solucions polítiques, i que no han de tenir conseqüències penals, administratives ni laborals per a les empleades i els empleats públics.

 

CCOO hem estat exigint al Govern les màximes garanties jurídiques per al personal de la Generalitat. Les diferents declaracions del Govern i els diferents consellers assumint la responsabilitat política entenem que no eren suficients per donar tranquil·litat a tots els possibles afectats.

 

Les direccions dels centres de votació van rebre l’amenaça explícita de la fiscalia i de la Delegació del Govern de l’Estat en tant que responsables dels usos dels seus centres de treball.

 

Per aconseguir garanties per aquests treballadors i treballadores vam instar els 2 governs a donar-los cobertura. No hem tingut resposta de la Delegació del Govern de l’Estat, mentre que hem mantingut contacte permanent amb el Govern de la Generalitat.

 

CCOO denunciem la manca de resposta de la Delegació del Govern de l’Estat i el seu afany per mantenir les amenaces contra els empleats públics. Denunciem la seva insistència en judicialitzar el que és un gravíssim problema polític.

 

La insistència de CCOO avui ha obtingut resposta per part del Govern.

 

Les resolucions de les conselleres de Treball i Ensenyament “avocant les competències que tenen atribuïdes les persones responsables dels equipaments a la persona titular del departament” van en la línia de la nostra exigència. Tal com estàvem insistint, calia avançar en l’assumpció de les responsabilitats per part dels responsables polítics.

 

Independentment del moment polític, CCOO sempre situarem com a prioritat la defensa dels treballadors i treballadores. Confiem que aquesta resolució ajudi a rebaixar la tensió sobre el personal dels centres de votació i permeti que els processos polítics es desenvolupin amb la màxima tranquil·litat.