El Govern de la Generalitat es burla dels seus treballadors i treballadores

El Govern de la Generalitat va ser el campió de les retallades l’any 2012 i següents. Fins i tot va donar lliçons al Govern central sobre com havia de retallar. Per tant, els treballadors i treballadores públics de Catalunya vam patir doble retallada, i se’ns van arrabassar drets que havíem aconseguit al llarg de molts anys de negociació. Això mateix va passar els anys 2013 i 2014 de forma continuada.

 

Ara que el Govern Central ha revertit part de les seves retallades, el Govern de la Generalitat es nega a negociar les mesures que ens permetin recuperar algunes de les condicions socials i econòmiques perdudes al llarg d’aquests anys.

 

A la reunió de la Mesa General d’avui, la representació de l’Administració no ha fet cap proposta per recuperar ni la paga ni la resta de drets perduts. Simplement proposa la creació d’un grup de treball per estudiar les retribucions.

 

Pel que fa als dies d’assumptes propis i vacances per antiguitat ens proposen tornar-nos un dia per a l’any 2016, quan la resta d’administracions els tornaran tots a partir d’aquest mateix any 2015.

 

Amb aquestes propostes i la manifestació reiterada que un govern en funcions no pot prendre decisions sobre aquestes matèries (ho han titllat de deslleialtat institucional), el Govern de la Generalitat  es burla dels seus treballadors i treballadores i insulta la intel·ligència de la representació social.

 

CCOO insta el Govern de la Generalitat a complir amb les seves obligacions i fer una proposta seriosa per recuperar la paga del 2012, poder gaudir dels dies de permís que tenen la resta d’administracions de Catalunya  i reduir la contractació  temporal convocant oferta pública d’ocupació.