CCOO anuncia tancaments als ajuntaments el proper dijous en contra de la reforma de l’administració local

Significarà l’eliminació de serveis essencials als municipis i la pèrdua de 30.000 llocs de treball

La tramitació parlamentària del Projecte de Llei de reforma de les Administracions Locals (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals), acabarà significant, quan s’aprovi, un atac sense precedents en contra dels serveis públics municipals.

S’eliminen molts serveis fonamentals per a la ciutadania, i més en època de crisi com, serveis socials, serveis educatius, promoció i dinamització econòmica, serveis sociosanitaris, serveis d’atenció a les dones maltractades, escoles bressol, escoles de música, centres especials de treball….

En definitiva tindrà una pèrdua molt important de llocs de treball (més de 30.000 només a Catalunya) i sobretot de drets de ciutadania, establint-se ciutadans i ciutadanes de 1ª i 2ª categoria.

Volen acabar amb l’autonomia municipal, consagrada a la Constitució espanyola i vulnera les competències regulades en l’Estatut d’Autonomia.

Per tot això CCOO, endega una campanya en contra d’aquest projecte de Llei, iniciant una recollida de signatures i convocant concentracions i tancaments als ajuntaments el proper dia 14 de novembre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de novembre de 2013