Valoració de la reunió d’avui de la Mesa General de la Funció Pública

El Govern, contra els serveis públics i els seus empleats

A la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat de Catalunya celebrada avui, divendres 25 d’octubre del 2013, l’Administració ha presentat les propostes que volen incloure a l’avantprojecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014.

El Govern de la Generalitat ha reiterat la seva negativa a negociar amb els legítims representants dels treballadors i treballadores públics.

L’Administració es limita a comunicar les mesures que vol aplicar, per complir un tràmit, sense entrar a valorar ni fer contrapropostes a les propostes que de manera unitària presenten els sindicats.

Segueixen utilitzant les retribucions dels treballadors i treballadores de la Generalitat com a moneda de canvi per a l’equilibri pressupostari, mentre segueixen beneficiant les grans fortunes amb impostos reduïts i les empreses amb concessions de serveis que pot prestar directament la Generalitat.

A la Llei d’acompanyament, pretenen incloure-hi una proposta per a “reassignar” persones. Mentre, redueixen prestacions i salaris, incrementen el nombre de càrrecs de confiança i ara pretenen col·locar les seves amistats i els seus compromisos, de les empreses públiques que estan desmantellant, en els Departaments de la Generalitat, sense cap control i sense complir cap de les normes que regeixen l’accés a l’ocupació pública.

CCOO continua exigint al Govern de la Generalitat:
– El cessament de les polítiques de retallades en els serveis públics i socials.
– Recuperar el salari i el poder adquisitiu perdut pels empleats públics.
– Acabar amb la retallada complementària que pateix el personal interí i substitut.
– Estabilitzar les plantilles i garantir tots els llocs de treball.
– Recuperar els drets laborals i socials suprimits en els darrers anys.
– L’aplicació d’un model fiscal més just per obtenir més ingressos i poder desenvolupar les polítiques socials i mantenir els serveis públics de qualitat que la ciutadania catalana reclama.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 d’octubre de 2013