EMPLEATS PÚBLICS – Valoració de la reunió de la Mesa General de la Funció Pública

La Generalitat ajorna els problemes

Avui divendres, 5 de juliol, s’ha fet reunió de la Mesa General de la Funció Pública, en la qual CCOO volia tornar a introduir el debat sobre com aturar les retallades en les retribucions del 2013, però no ha estat possible.

Un cop més, CCOO ha tornat a fer propostes perquè fos innecessària la retallada de la paga extra, però des de la Generalitat no han volgut escoltar aquestes mesures. Entre aquestes mesures, es podria parlar de:
– Recuperar l’impost de successions en els termes vigents abans de la reforma del 2010. 
– Renegociar el preu dels lloguers dels edificis i instal·lacions per adequar-los al preu de mercat.
– Suprimir les jornades especials a partir de cap de serveis en amunt. 
– Reduir la partida pressupostària destinada a alts càrrecs i eventuals. 
– Reduir les despeses per incentius al rendiment i tasques extraordinàries. 
– Renegociaciar del deute amb entitats bancàries i empreses creditores per reduir interessos i allargar terminis de retorn

Per tant, des de CCOO constatem que la retallada de la paga extra que proposa la Generalitat no sembla una decisió econòmica, sinó ideològica.

D’altra banda, per al sindicat, la conciliació de la vida laboral, familiar i personal és un dret de ciutadania i una necessitat social, i detectem que el Govern està posant traves per aplicar-la.

En la propera reunió de la Mesa General de la Funció Pública, prevista per a dimarts 9 de juliol a les 13’00h, CCOO defensarà les propostes de millora i la seva aplicació immediata.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 5 de juliol de 2013