CCOO denuncia l’increment injustificat de l’IRPF als treballadors i treballadores de la Generalitat

Demana una rectificació al Govern català

Des de finals de 2011, CCOO ve denunciant que el Govern de la Generalitat està sent poc rigorós i caòtic en l’aplicació del descompte de l’IRPF a les nòmines dels empleats públics. La premsa ja ho recollia dient: “el caos en la gestió de les retencions addicionals de l’IRPF en la nòmina dels funcionaris va camí de convertir-se en un polvorí intern en el Govern”.

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ho justificava dient que la Generalitat havia fet retencions de l’IRPF d’uns diners que els treballadors i treballadores no havien cobrat, per evitar “embolics” a l’hora de fer la declaració de la renda.

El mes de desembre de 2012, la intranet de la Generalitat advertia, una altra vegada, d’un nou “embolic” amb les retencions d’hisenda en les nòmines que ha suposat, per a molts empleats, una nova clatellada afegida a l’eliminació de la paga extra de Nadal.

Al llarg de 2012 les retencions a compte de l’IRPF ha variat en moltes ocasions. Estimem com a mínim una retenció diferent en 5 mensualitats i ha arribat fins a 10.

CCOO ha exigit el compliment de la normativa sobre retencions, però la Generalitat s’ha escudat, com es fa quan no hi ha raons de pes, en el funcionament dels programes informàtics.

A les nòmines de gener de 2013 han aplicat un increment de la retenció a compte de l’IRPF d’un 1 o 2 punts per sobre del de gener de 2012, sobre la mateixa retribució congelada ara i aleshores.

CCOO exigim al Govern de la Generalitat que:
– Rectifiqui la retenció a compte aplicada a la nòmina del mes de gener de 2013 per deixar-la en els nivells corresponents, que amb caire general han de ser els de gener de 2012.
– Apliqui la normativa sobre retencions d’IRPF i no apliqui modificacions contínues al llarg de l’any.
– Faci els càlculs acurats per evitar acumulacions de retenció al final de cada any.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 de febrer de 2013