L’Àrea Pública de CCOO de Catalunya denuncia la incapacitat del Govern de la Generalitat en la gestió de la crisi

Retard en el pagament de la nòmina dels empleats públics

Comunicat de premsa elaborat per l’Àrea Pública de CCOO de Catalunya:

El “Govern dels Millors” torna a no estar a l’alçada; elimina la paga extra, retarda el pagament de la nòmina de desembre, i es torna a fer un embolic amb les retencions de l’IRPF . El Nadal passat el conseller Mas-Colell ja va haver de sortir a demanar perdó per confiscar als empleats públics l’import de l’IRPF, d’uns diners que no van cobrar. L’Honorable conseller Mas-Colell va descarregar les culpes en la “mala jugada en l’hora de l’adéu” del Govern Zapatero, al que va qualificar com a “poc honorable” i als quals va recriminar: “se’ls hauria de caure la cara de vergonya”, acabant amb un “No ho oblidarem”.

Pel que es veu la memòria és fràgil; avui ens tornen a anunciar, a la intranet de la Generalitat, que es retarda l’ordre de pagament de la nòmina al proper dia 27, “tant bon punt arribi la bestreta” de Madrid. No ens diuen què passarà si no arriba la bestreta!

Dos línies per anunciar que els empleats públics de la Generalitat cobraran, si arriben els diners, a partir del dia 28, en lloc del 21 com acostumava a passar al mes de desembre.

Després vénen tres llargs paràgrafs, inintel·ligibles, per explicar que han tornat a ficar la pota amb la retenció de l’IRPF, fet que comportarà una retenció extra per la majoria dels treballadors, aquesta vegada sense Zapatero i ensopegant dues vegades en la mateixa pedra de les retencions a Hisenda.

CCOO vol denunciar la situació critica a que porta la ineptitud del Govern als treballadors de la Generalitat aquest final d’any. A l’eliminació de la paga extra, caldrà afegir l’import de la retenció addicional de l’IRPF, i el retard en el pagament de les nòmines, fruit de la incapacitat, la desídia i la irresponsabilitat del “Govern dels Millors”.

En paraules de Mas-Colell, una “mala jugada en l’hora de l’adéu” d’un Govern, “poc honorable” i als quals “se’ls hauria de caure la cara de vergonya”; “no ho oblidarem”.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de desembre de 2012