CCOO rebutja la nova rebaixa salarial als treballadors i treballadores del sector públic anunciada pel president Mas

El president anuncia noves retallades de sou

CCOO denuncia que el Govern de la Generalitat no respecta la negociació col·lectiva del seu personal, ni dels col·lectius externs que presten serveis públics. CCOO crida les persones que treballen en els serveis públics de Catalunya a secundar la vaga general.

El president Mas ha manifestat als mitjans de comunicació que aplicarà una nova rebaixa salarial del 2%, aproximadament, als empleats públics de Catalunya. Ha manifestat també que espera que el Govern espanyol apliqui també retallades salarials al funcionariat, i que, en tot cas, poden produir-se nous “ajustos”.

Cal recordar a l’opinió pública que els salaris dels treballadors públics van patir una retallada mitjana del 5% al maig del 2010, que es van congelar el 2011 i que el 2012 s’ha anunciat una retallada del 3%, més l’actual del 2%. Al mateix temps s’ha actuat sobre els complements específics dels diferents col·lectius: els sexennis docents, els complements de productivitat, els tiquets de menjador, els complements específics del personal sanitari… I, a més, es van suprimir sine die els Fons d’Acció Social i les aportacions a plans de pensions. La mitjana de pèrdua salarial acumulada supera el 12% i la pèrdua de poder adquisitiu se situa per sobre del 22%.
CCOO vol remarcar que les retallades no són idèntiques amb tots els col·lectius i que es produeixen situacions excepcionalment sagnants, com la del col·lectiu de personal interí d’administració i serveis, unes 7.000 persones, que han sofert una reducció de jornada i de sou d’un 15%, més la retallada comuna a la resta de personal.

La llei de pressupostos i la llei de mesures que s’aprovaran previsiblement dimecres que ve, dia 14 de març, estenen l’afectació d’aquestes mesures al personal de les universitats, al personal concertat de la sanitat i de l’educació, a les empreses públiques i al personal del transport públic. Les persones afectades superaran les 400.000.

CCOO no admet ni admetrà la vulneració de la negociació col·lectiva i dels acords sindicals. Interpretem que aquesta és l’aplicació de la reforma laboral al personal de les administracions i dels serveis públics. Per això convoquem els treballadors i les treballadores dels serveis públics:
– Dimecres, dia 14 de març, a les 17.30 h, davant Governació, per expressar el rebuig a l’aprovació de la llei de mesures i a les decisions unilaterals dels responsables de la funció pública.
– Dijous, 29 de març, a la vaga general, en contra de la reforma laboral i les retallades als serveis públics.