CCOO presenta un recurs contra la Generalitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la licitació del servei de mesures penals alternatives

La Generalitat passa a mans privades les mesures penals alternatives

CCOO ha presentat un recurs contenciós-administratiu al TSJC contra la licitació del servei de mesures penals alternatives que ha fet el Departament de Justícia.
El programa de mesures penals alternatives fa referència al compliment de les penes, mesures de seguretat o obligacions imposades per l’òrgan judicial a l’autor d’un delicte o falta, sovint com a alternativa a l’ingrés a presó. Es configura, doncs, com un servei de caràcter públic, que implica l’exercici de l’autoritat competent i la manipulació de dades de caràcter personal dels infractors.

La privatització d’aquest servei suposa una despesa pública de 22.561.216 d’euros. Segons el contracte d’adjudicació, aquesta quantitat s’incrementarà en un 2% els propers dos anys. CCOO valora aquesta despesa del tot injustificable i inoportuna en un moment de retallada de la despesa pública, més tenint en compte que, fins ara, aquest servei el duien a terme empleats públics.

Com que el servei té caràcter públic, per tant ha de tenir unes determinades garanties, CCOO considera que la gestió i l’execució de les mesures penals alternatives ha de fer-la personal l’administració, cosa que, a més a més suposa un estalvi econòmic important.

Des de la perspectiva laboral, CCOO denuncia  que el Departament de Justícia, possiblemet, cedeixi il•legalment treballadors, segons el que preveu l’art. 43 de l’Estatut dels treballadors.