contrast  

Agroalimentària

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookiesNotícies 

CCOO i UGT convoquen mobilitzacions pel bloqueig de la negociació del Conveni de la indústria flequera de Barcelona

Davant la situació de bloqueig de la negociació, el proper 24 de maig CCOO i UGT han convocat els treballadors i treballadores del sector a una concentració davant el Gremi de Flequers de Barcelona, i no descarten una vaga si la patronal no s'avé a desencallar la negociació.


Bona acollida de les jornades sobre el TLC

Més de 80 delegats i delegades d'Indústria i Agroalimentària de les províncies de Barcelona i Tarragona han participat en aquestes jornades, que han estat molt participatives i han permès intercanviar opinions i aclarir dubtes.


CCOO valora positivament l'acord sobre el Conveni col·lectiu de Codorniu

Per a la Federació Agroalimentària de CCOO es tracta d'un bon conveni i en fa una valoració positiva, ja que inclou importants millores socials per als treballadors i treballadores de l'empresa. Aquest acord consolida CCOO com a organització sindical de referència al sector del cava, on CCOO té més del 90% de la representació sindical.


El procés de fusió d'Agroalimentària i Indústria es posa en marxa

En el marc del procés de dissolució de la federació i la seva integració a CCOO d'Indústria, etre el 18 de maig i el 3 de juny se celebraran les assemblees de primer nivell a les empreses i agrupacions de restes de les comarques, en les quals s'escolliran els 150 delegats i delegades que participaran en l'Assemblea Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el dia 17 de juny.


S'assoleix un acord sobre el Conveni agropecuari de Catalunya

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya valora positivament l'acord assolit, ja que recull algunes de les principals propostes de la plataforma sindical.


Concentració contra l'acomiadament del secretari general del col·lectiu de TRADE a Bimbo

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya denuncia que es tracta d'un cas de repressió sindical davant la negativa de CCOO a supeditar-se a les exigències de l'empresa de signar acords que perjudiquen al col·lectiu de treballadors autònoms dependents de Bimbo. La concentració serà aquest dimarts, 10 de maig, davant les oficines de Barcelona.


Calendari d'assessorament primari del mes de maig de 2016

Us recordem que per garantir un millor funcionament del servei, cal concertar cita prèviament, trucant al telèfon 93 481 27 96.


Estrena del documental "Ni doblegats ni domesticats"

El projecte de curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', promogut per les federacions d'Indústria i Agroalimentària, ja té data d'estrena. Serà el proper divendres 29 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de CCOO de Catalunya. Un cop finalitzada la projecció, s'obrirà un col·loqui - debat.


CCOO d'Indústria i Agroalimentària fem una crida a participar en les manifestacions de l'1 de Maig

CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària fem una crida als treballadors i treballadores dels nostres sectors a participar en les manifestacions convocades aquest diumenge a Catalunya amb motiu de l'1 de Maig. En el cas de Barcelona, tindrem pancarta pròpia per reivindicar la defensa de la indústria i la força de la negociació col·lectiva, com a eina per defensar els nostres drets, lluitar contra les desigualtats i garantir unes condicions laborals i salarials dignes.


CCOO de Catalunya i la Federació Agroalimentària de CCOO denuncien la contractació il·legal en el sector carni a Catalunya

CCOO ha reclamat a través del Consell de Relacions Laborals de Catalunya que s'inclogui al programa d'actuació de la Inspecció de Treball per 2016, una campanya contra l'ús fraudulent dels models de contractació de treballadors en el sector carni.


CCOO denuncia el bloqueig de la patronal en les negociacions del Conveni agropecuari de Catalunya

CCOO exigeix un canvi d'actitud a la patronal i una veritable voluntat negociadora per avançar en les negociacions. Si en la propera reunió, prevista per al 9 de maig, la situació no es desencalla, la Federació Agroalimentària de CCOO convocarem assemblees per informar els treballadors i treballadores del sector i plantejar mobilitzacions.


CCOO lamenta la resolució del conflicte a ESFOSA i demana prioritzar els interessos dels treballadors i treballadores de la planta de Vic

Continuarem realitzant accions per poder aconseguir un marc negociador garant amb la plantilla.


Comunicat conjunt del sector càrnic de CCOO i UGT d'Osona davant del conflicte laboral a ESFOSA

Davant el conflicte laboral a l'empresa ESFOSA d'Osona.


CCOO valora el principi d'acord assolit a Bacardi

Els treballadors han ratificat avui l'acord per una amplia majoria. La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya valora positivament l'acord assolit, ja que ha permès aconseguir les millors condicions possibles per als treballadors i treballadores, amb una indemnització per sobre del que marca la reforma laboral, i ha permès reduir l'afectació de l'expedient, mitjançant altres mesures no traumàtiques.


Última hora: Preacord en l'ERO de Bacardi

Un cop finalitzat el període de consultes per l'aplicació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació a la planta de Bacardi de Mollet del Vallès, aquesta tarda el comitè d'empresa i la direcció han arribat a un Preacord per aplicar aquest ERO en les millors condicions pels treballadors i les treballadores.


La plantilla de Bacardi manté la vaga indefinida fins que hi hagi acord

Aquest dijous finalitza el període de consultes de l'expedient presentat per Bacardi, que afecta els 82 treballadors de les línies de producció, que mantenen la vaga indefinida mentre no s'arribi a un acord digne per als afectats i afectades.


CCOO i UGT no descarten mobilitzacions si no s'arriba a un acord en el conveni de la indústria flequera de Barcelona

Si no es desbloqueja la negociació del Conveni de la indústria flequera de la província, CCOO i UGT prepararan un calendari de mobilitzacions. Així ho van acordar ahir en assemblea els treballadors i treballadores del sector.


Concentració dels treballadors i treballadores de Bacardi en defensa dels llocs de treball

En l'assemblea que van fer ahir a la tarda, els treballadors i treballadores van decidir mantenir la vaga contra el tancament de les línies productives avui i demà, a l'espera del resultat de la reunió prevista demà, amb la mediació de la Inspecció de Treball.


Convocada una assemblea de treballadors i treballadores davant el bloqueig del Conveni de la indústria flequera de Barcelona

En el marc de l'assemblea s'informarà de l'estat de les negociacions i es plantejarà un calendari de mobilitzacions davant l'actitud intransigent de la patronal flequera, que insisteix a congelar salaris i a continuar retallant drets als treballadors i treballadores del sector.


CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària ens sumem als actes amb motiu del 8 de Març

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, les dues federacions aprofitem l'avinentesa per recordar que cal continuar lluitant en pro de la igualtat entre dones i homes en tots els àmbits, també en el laboral, i que cal dir PROU a les desigualtats, a les discriminacions, a la bretxa salarial...


Manifestació dels treballadors i treballadores de Bacardi a Barcelona

Aquest dimecres, 2 de març, tenen previst fer una manifestació en defensa dels llocs de treball. El punt de trobada serà a les 10 hores a l'Arc de Triomf, i des d'allà aniran en manifestació fins al Parlament de Catalunya, on es concentraran per reivindicar la continuïtat de l'activitat productiva a la fàbrica vallesana.


Els treballadors i treballadores de Bacardí es mobilitzen aquesta setmana contra el tancament de les línies productives de la planta de Mollet

Aquest dilluns faran una marxa reivindicativa fins a l'Ajuntament de Mollet, on llegiran un manifest en defensa de la continuïtat de l'activitat productiva i de l'ocupació de la planta vallesana. Dimarts hi ha convocada una vaga de 24 hores i dimecres, el comitè d'empresa i els sindicats CCOO i UGT es reuniran amb la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya per exposar-li la situació i demanar el suport de l'Administració perquè intercedeixi davant la multinacional en defensa de la planta de Mollet del Vallès i dels llocs de treball.


CCOO lamenta l'incendi que ha cremat la nau de la panificadora VallesPà

CCOO, com a sindicat majoritari a l'empresa, farà un seguiment de les investigacions obertes per aclarir les causes del sinistre i analitzar-ne els danys ocasionats, a més seguirà vetllant, en el marc del procés concursal obert a l'empresa, per garantir les millors condicions i la mínima afectació possibles per als treballadors i treballadores mentre s'esclareix el futur de la companyia.


Reunió del Comitè d'Empresa de Bacardi amb l'Ajuntament de Mollet del Vallès

Es reunirà amb l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i amb els diferents grups municipals, per demanar-los el suport del consistori en defensa dels llocs de treball i perquè intercedeixi davant la multinacional per evitar el tancament de les línies productives de la planta de Mollet del Vallès.


CCOO més presents, més forts i més útils als sectors d'Indústria i Agroalimentària

Les dues federacions fem valer els bons resultats electorals que hem aconseguit en aquest darrer procés. Un cop tancat el còmput sumem, en conjunt, 6.842 delegats i delegades, amb una diferència total amb UGT de 816 delegats i delegades.


Comunicat del Comitè d'Empresa de Bacardí España davant l'anunci de tancament de part de les instal·lacions del centre de Mollet del Vallès

Este comité manifiesta su disconformidad con esta decisión ya que esta planta siempre ha sido productiva y rentable, abasteciendo al mercado español, que es uno de los más importantes de la compañía a nivel mundial.


CCOO rebutja l'anunci de tancament de les línies de producció de la planta de Bacardí de Mollet del Vallès

CCOO considera que no existeixen causes objectives que justifiquin el tancament i denuncia que es tracta d'una decisió política estratègica de la multinacional per deslocalitzar la producció de la planta vallesana i centralitzar-la a la factoria que té a Itàlia.


CCOO s'oposa a l'acomiadament de deu treballadores de l'empresa Santagloria Bakery

CCOO considera que les causes que addueix l'empresa per justificar els acomiadaments i el tancament de 4 establiments no són certes i lamenta que no hagi explorat possibles solucions. Per aquesta raó, CCOO exigeix a l'empresa l'obertura immediata d'un procés de negociació per buscar alternatives als acomiadaments i al tancament d'establiments.


CCOO es consolida com a primera força sindical a Panrico

CCOO es consolida com a primera força sindical a Panrico, a la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda, on revalida la majoria absoluta després de les eleccions sindicals celebrades ahir. Els resultats deixen el comitè d'empresa repartit d'aquesta manera: 7 delegats i delegades per a CCOO, 3 per a UGT i 3 per a SUT.


CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària de Catalunya ens sumem a l'acte de suport als 8 companys d'AIRBUS

Les principals seccions sindicals d'Indústria i Agroalimentària han manifestat la seva solidaritat als companys d'AIRBUS amb una resolució de suport en la qual demanen la retirada de tots els càrrecs i que s'adoptin les iniciatives legislatives necessàries per corregir la situació generada amb la criminalització del dret de vaga.


CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària valorem molt positivament els plans d'acollida als nous delegats i delegades

El darrer trimestre de l'any hem format gairebé 300 nous delegats i delegades del conjunt del territori i hem superat, així, l'objectiu que ens havíem marcat inicialment. La bona acollida que han tingut els plans entre els nous delegats i delegades ens incentiva a continuar en aquesta línia. Per aquesta raó, ja hem programat un nou calendari de jornades d'acollida per al primer trimestre de 2016.


CCOO d'Indústria i Agroalimentària presenten en una jornada les eines per lluitar contra la violència masclista des de l'àmbit laboral

Una trentena de delegades i delegats van participar en la jornada organitzada per les dues federacions en el marc dels actes amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, en la qual es va obrir un interessant debat sobre com lluitar contra aquesta xacra social des de l'àmbit laboral.


L'Audiència Nacional torna a donar la raó a CCOO i condemna Panrico i UGT a deixar sense efectes l'acord sobre l'externalització de la logística

Adjuntem la nota de la Secció Sindical Intercentres de CCOO del Grup Panrico en la qual fa una valoració positiva de la darrera sentència dictada per l'Audiència Nacional en relació amb Panrico, en la qual dóna la raó als arguments defensats des del principi per CCOO, que va advertir que el procediment pactat per la direcció de l'empresa i UGT per externalitzar la logística no era el correcte i, per tant, deixa sense efecte aquest acord.


CCOO denuncia que l'empresa DISPROPA vulnera el dret de llibertat sindical

CCOO rebutja totalment aquestes pràctiques antisindicals i exigeix a la direcció de l'empresa un canvi immediat d'actitud, i no descarta emprendre les accions legals necessàries perquè readmeti els treballadors acomiadats, restableixi la normalitat de les relacions laborals a l'empresa i compleixi amb la normativa laboral vigent, per garantir la defensa dels drets dels treballadors i dels seus representants.


CCOO lamenta l'accident laboral mortal d'un pagès a Sant Gregori

Condol a la família i companys.


Jornada “FEM XARXA: Anàlisi i actuacions al Baix Ebre contra l'explotació laboral severa en l'agricultura”

Demà dijous, 26 de novembre, a partir de les 10.00 hores, a Tortosa.


Signat el Conveni col·lectiu de pastisseria, brioixeria i confiteria de la província de Barcelona

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya valora molt positivament la signatura del conveni, que va tenir lloc el dia 19 de novembre, especialment els acords en matèria salarial, tenint en compte que feia tres anys que estava amb congelació salarial.


CCOO convocarà mobilitzacions si no s'arriba a un acord en el conveni de preparats alimentaris i productes dietètics de Catalunya

Així ho van acordar els delegats i delegades del sector en l'assemblea celebrada ahir. CCOO recorda que les propostes de la patronal són inassumibles, més tenint en compte que la majoria d'empreses del sector estan tenint beneficis i estan augmentat la producció. Per això, no està disposada a permetre més retallades.


Comunicat de la Secció Sindical de Panrico sobre falses acusacions de cobraments indeguts

Desmentiment.


CCOO i UGT convocaran mobilitzacions per desbloquejar el Conveni de preparats alimentaris i productes dietètics de Catalunya

La patronal planteja un augment salarial que és un insult per als treballadors i treballadores del sector, més si tenim en compte que en els darrers tres anys han patit una pèrdua de poder adquisitiu i de drets, una línia per la qual vol continuar la patronal. Aquests plantejaments són del tot inacceptables per a CCOO i UGT, més si tenim en compte que la majoria d'empreses del sector estan tenint beneficis i estan augmentant la producció.


L'assemblea de treballadors i treballadores del sector de majoristes de fruites i verdures de Barcelona dóna suport a la proposta de conveni

Els treballadors i treballadores han considerat positiva la proposta de conveni sectorial que els va presentar la comissió negociadora, integrada per CCOO i UGT, en el decurs d'una assemblea celebrada ahir a les instal·lacions de Mercabarna, i donen suport a la signatura del conveni sectorial, prevista per al proper 20 de novembre.


Jornades d'acollida per als nous delegats i delegades d'Indústria i Agroalimentària

CCOO d'Indústria i la Federació d'Agroalimentària de CCOO estan impulsant un calendari de jornades d'acollida als nous delegats i delegades de les diferents comarques que han sortit escollits en aquest procés de concentració electoral, amb l'objectiu de donar-los la benvinguda, explicar-los com funciona el sindicat, informar-los de les normatives laborals i oferir-los la formació sindical pertinent perquè puguin desenvolupar la seva activitat sindical en el dia a dia de les seves empreses.


CCOO insta l'Administració a fer una campanya informativa que eviti l'alarma social i minimitzi els efectes negatius sobre el sector carni

Davant la notícia publicada en els mitjans de comunicació sobre la classificació, per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), dels productes carnis elaborats com a cancerígens, la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya fa una crida a l'àmbit informatiu i a les institucions perquè el tractament de les informacions sobre aquest tema sigui el més objectiu possible, de manera que el consumidor pugui tenir una major comprensió de la identificació dels perills que li permeti una valoració justa dels riscos associats, que eviti l'alarma social i la criminalització del sector, ja que això podria provocar una caiguda del consum de carn que repercutiria molt negativament en el sector i, com a conseqüència, en l'ocupació.


CCOO i UGT convocaran mobilitzacions si no s'arriba a un acord en el Conveni de pastisseria, brioixeria i confiteria de la província de Barcelona

En l'assemblea general celebrada ahir a la seu de CCOO, els treballadors i treballadores del sector van aprovar els acords següents: donar el mandat a la Comissió Negociadora del conveni perquè continuï negociant i aconsegueixi un conveni digne i, en cas que no sigui possible un acord en el conveni, donar conformitat a CCOO i UGT perquè preparin un calendari de mobilitzacions per a les properes setmanes.


Posposada l'estrena del documental 'Ni doblegats ni domesticats'

Per raons organitzatives i de producció, es posposa l'estrena del curtmetratge documental 'Ni doblegats ni domesticats', que ens oferirà un passeig pels 50 anys d'història i de lluites de CCOO a la indústria, amb la mirada posada en el futur de l'organització i de les lluites per a la transformació social.


CCOO lamenta l'accident laboral mortal d'un treballador autònom que treballava per l'empresa Desfercarn

Aquest matí s'ha produït un accident laboral mortal d'un treballador autònom que treballava per l'empresa Desfercarn SCCL (amb seu a les Planes d'Hostoles (La Garrotxa)), quan aquesta realitzava tasques de servei a l'empresa Noel 2. L'accident ha passat a Olot sobre les 6 del matí. Aquesta és la quarta mort per accident laboral en quinze dies a les comarques gironines.


Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya núm. 224: 'Perseguint l'explotació laboral al camp'

Programa emès pel Canal 33 el diumenge 11 d'octubre del 2015


CCOO prepara mobilitzacions durant la Setmana del Cava pel posicionament immobilista de les patronals del sector en la negociació del conveni

Manifestació i concentració coincidint amb la inauguració del Cavatast i la coronació de la Reina del Cava.


Gran concentració en defensa de la indústria a Catalunya

Centenars de treballadors i treballadores es van concentrar ahir davant la seu de Foment del Treball per reivindicar la defensa de la indústria a Catalunya i dels llocs de treball, sumant-se així a la convocatòria conjunta feta per les federacions industrials de CCOO i UGT davant la confluència de diversos conflictes industrials que posen en risc tant la mateixa activitat, com els llocs i les condicions de treball, amb l'objectiu de recordar a les administracions, als poders públics, als empresaris i a la societat en general que sense indústria no hi ha futur.


S'arriba a un acord satisfactori sobre el conveni de Freixenet, que permet avançar en la millora de les condicions laborals

Aquest dilluns, 7 de setembre, s'ha signat l'acord sobre el conveni del Grup Freixenet, un acord que arriba després d'onze mesos de dures i intenses negociacions. Davant la pressió d'una imminent convocatòria de vaga en plena època de verema, finalment es va arribar a un principi d'acord divendres passat, que ha estat ratificat pels treballadors i treballadores.


CCOO i UGT convoquen els treballadors i treballadores a mobilitzar-se en defensa de la indústria a Catalunya

Les federacions industrials de CCOO i UGT convoquen una concentració amb el lema “En defensa de la indústria a Catalunya”, que tindrà lloc aquest dimecres, 9 de setembre, a partir de les 18.30 hores, a la plaça d'Antoni Maura de Barcelona, davant la seu de Foment del Treball. Hi estan convocades totes les empreses que estan en conflicte, entre les quals hi ha Valeo Clima, Inovyn-Solvay, U-Shin, Industrias Castelló, Sclegel Taliana, Johnson Controls Eurosit, etc.


El documental 'Ni doblegats ni domesticats' ja està en marxa

Durant el mes de juliol, els companys de la productora COMPACTO han acabat de tancar el guió i de gestionar les entrevistes de les persones que protagonitzaran aquest projecte documental, que es gravarà durant el mes d'agost i les primeres setmanes de setembre i el muntatge final i postproducció es farà a finals de setembre. També han definit un calendari amb les dates de les primeres projeccions i d'entrega de les recompenses a tots i totes els mecenes del curtmetratge.


Èxit de la jornada de treball sobre les resolucions de l'ICAM i la seva incidència en l'activitat sindical

La jornada de treball va ser rica en participació i els assistents van poder exposar els casos que es troben dia a dia a les empreses i que afecten els treballadors i treballadores que representen.


CCOO rebutja la rebaixa salarial que imposa Freixenet, en plena negociació del conveni

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya dóna suport als comitès d'empresa del grup Freixenet i se suma al seu rebuig a la rebaixa salarial del 5% que l'empresa Freixenet ha imposat unilateralment als treballadors i treballadores en plena negociació del conveni, una rebaixa que ja ha repercutit en la paga extraordinària d'estiu, que s'hauria d'haver abonat dimecres a la plantilla.


CCOO denuncia la mala fe empresarial i l'engany de Pastisseries La Montserratina SL en la negociació de l'ERO

L'empresa ha anunciat avui la presentació d'un concurs de creditors.


CCOO aconsegueix la majoria absoluta a Chocovic

6 dels 9 delegats escollits.


CCOO s'oposa a l'expedient d'extinció de contractes presentat per Pastisseries La Montserratina, SL

Empresa amb més de 100 anys d'antiguitat.


CCOO davant la compra de Panrico per part del grup Bimbo

CCOO davant la compra de Panrico per part del grup Bimbo.


Gran èxit de la celebració dels 50 anys de lluita a la indústria

Centenars de persones van voler compartir divendres la celebració dels 50 anys de lluita a la indústria i van assistir a la festa organitzada per CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària a l'antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats, de Barcelona, en el marc de la commemoració dels 50 anys de CCOO de Catalunya. La festa va destacar pel seu ambient distès i va esdevenir un punt de trobada entre diferents generacions de sindicalistes i persones vinculades a les dues organitzacions.


50 anys de lluita a la indústria!

CCOO d'Indústria de Catalunya i la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya ens sumem a la commemoració del 50è aniversari de CCOO amb un acte molt especial amb el qual volem posar en valor el que ha estat la lluita sindical en els sectors industrials, i ho volem fer amb una festa oberta a totes les persones que heu estat i esteu vinculades amb la nostra organització. Aquesta festa es farà el proper 12 de juny, a l'espai Josep Bota del Centre Cultural Can Fabra, a partir de les 18 h.


'Ni doblegats ni domesticats'

En el marc dels actes per commemorar el 50è aniversari, CCOO d'Indústria i la Federació Agroalimentària estem preparant l'elaboració d'un curtmetratge documental, que porta per títol "Ni doblegats ni domesticats" i que està preparant la productora COMPACTO, en el qual, a través d'un repàs dels moments més destacats de la lluita sindical en la indústria, es fa una reflexió intergeneracional de cap a on ha d'avançar el sindicat per tornar a connectar amb la societat.


La Direcció de Padesa reconeix la improcedència dels acomiadaments de delegats de CCOO

L'empresa s'ofereix a pagar la indemnització.


El TSJC confirma la Sentència favorable als treballadors de Panrico dictada pel Jutjat Social núm. 3 de Sabadell davant la demanda de l'empresa per vaga il·legal i abusiva

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la Sentència dictada el 28 d'agost del 2014 pel jutjat social número 3 de Sabadell davant la demanda presentada per l'empresa Panrico per danys i perjudicis i considerar il·legal i abusiva la vaga que van realitzar els treballadors i les treballadores d'aquesta empresa a Santa Perpètua de Mogoda


CCOO rebutja els acomiadaments anunciats per Unilever

La Secció Sindical de CCOO d'Unilever España i el comitè d'empresa rebutgen els 7 nous acomiadaments a les oficines de Viladecans que els va anunciar ahir la direcció de l'empresa, que durant els darrers dos anys ha acomiadat més de 60 treballadors fixes.


CCOO guanya les eleccions a la cadena de fleques Santagloria Bakery, SL (antigament Molí Vell)

8 representants dels 9 que es triaven.


'Fragmentació sectorial i patronal'

Cal eliminar les falses cooperatives de treball associat i limitar l'ús de les ETT en el sector agroalimentari i que les empreses impulsin el treball estable i de qualitat i inverteixin més en R+D i en la formació dels treballadors i treballadores.


CCOO guanya les eleccions sindicals a l'empresa Corporació Alimentària de Guissona

17 representants dels 25 que s'escollien.


CCOO guanya les eleccions sindicals a BORGES, SAU, de Reus

Després de quatre anys en minoria i una molt bona feina realitzada


CCOO denuncia que Panrico acomiada als treballadors de logística de Santa Perpètua de Mogoda, alhora que pretén contractar una empresa externa perquè faci la seva feina

Per la readmissió.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya crida l'atenció sobre l'explotació laboral en el sector d'indústries càrnies

Declaració de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya en relació a les informacions aparegudes sobre presumpta explotació laboral en el sector d'Indústries Càrnies.


CCOO guanya les eleccions sindicals a Padesa d'Amposta

Després d'uns quatre anys molt difícils, un intent de revocació i l'acomiadament d'un membre del comitè d'empresa i del delegat sindical de CCOO


CCOO guanya les eleccions sindicals a Codorniu

7 representants.


L'Audiència provincial de Barcelona no admet a tràmit el recurs de l'empresa Panrico contra l'acció dels piquets i el comitè de vaga i els reconeix com a contingut essencial del dret de vaga

Una nova resolució judicial, en aquest cas de la Secció Tercera de l'Audiència provincial de Barcelona, ha tornat a donar la raó als treballadors de Panrico en no admetre a tràmit el nou recurs presentat per la direcció de l'empresa contra l'acció dels piquets i el comitè de vaga per un suposat delicte de coaccions durant la vaga que va tenir lloc fa uns mesos a l'empresa.


CCOO s'oposa a l'ERO de l'empresa Marcel Muñoz, SA

Extinció de 80 llocs de treball.


Les federacions d'Agroalimentària i CCOO d'Indústria de Catalunya celebren avui a Tarragona una assemblea conjunta de delegats

A partir de les 10 hores.


Concentració de delegats i delegades de Padesa (Amposta) en solidaritat amb els acomiadats

La Concentració a PADESA


Concentració a Amposta davant de Padesa per denunciar pràctiques antisindicals

Demà dijous, 6 de novembre, a partir de les 13 h.


Persecució contra la Secció Sindical de CCOO a l'empresa PADESA d'Amposta

Davant la proximitat de les eleccions sindicals, s'acomiada dos delegats.


Sentència favorable als treballadors de Panrico davant la demanda de l'empresa per vaga il·legal i abusiva

El Jutjat Social número 3 de Sabadell ha fet pública avui la sentència davant la demanda presentada per l'empresa Panrico per danys i perjudicis i considerar il·legal i abusiva la vaga que van realitzar fa uns mesos els treballadors i les treballadores d'aquesta empresa, a Santa Perpètua de Mogoda. El judici es va celebrar el 13 de febrer d'aquest any.


Primarias en Damm

Se celebraron el pasado 3 de septiembre


CCOO reclama una reunió urgent del sector agroalimentari davant el boicot rus

Petició a la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.


CCOO rebutja els acomiadaments a la fàbrica de galetes Príncipe a Granollers

La nova adquisició de la producció a nivell europeu de les galetes Príncipe no ha revertit en el treballadors


CCOO de Catalunya rebutja el xantatge de la direcció de l'empresa Panrico

La direcció de Panrico vincula una sortida negociada a l'acceptació de l'acomiadament de la representació legal dels treballadors i treballadores.


El Comitè d'Empresa de la Cooperativa de Guissona demana una investigació sobre les circumstàncies d'un accident laboral que va provocar ahir la mort d'un treballador

Ahir, 8 de maig, al voltant de les 13 hores, es va produir un accident a l'empresa Cooperativa de Guissona, a la localitat de Guissona, on va morir el treballador José Barrero Bajona, de 44 anys, casat i amb dos fills de 8 i 11 anys i veí de Solsona.


Èxit en el primer dia d'aturades a Gallina Blanca

El comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcalde de Sant Joan Despí.


Aturades parcials a Gallina Blanca de Sant Joan Despí demà 7 i 8 de maig

Després de no arribar avui a un acord en el Tribunal laboral i després de 14 mesos de negociació.


Ha fallecido el padre de JOSE ANTONIO FERNANDEZ BAUTISTA, hasta hace pocos dias Secretario General del Sindicato Agroalimentario de CCOO del Vallés Oriental

La ceremonia será mañana en el Tanatorio de Santa Coloma de Gramanet


CCOO de Catalunya continua apostant per una sortida negociada al conflicte a Panrico

Davant la celebració del judici per l'ERO.


Els treballadors i treballadores de Coca-Cola a Europa s'uneixen i reclamen ser escoltats

Jornada d'acció el dilluns 5 de maig.


Homenatge al company Alfredo Conte Cazcarro, que va ser Secretari General de la Federació Agroalimentaria desde 1978 a 1991

Será el 29 de març a CCOO


CCOO, va presentar ahir, 25 de març, demanda d'impugnació d'acomiadament col·lectiu contra Coca-Cola

No s'acrediten (ni hi ha una justificació per fer-ho) les causes organitzatives i productives que al·leguen per tramitar l'ERO


El Comitè Confederal de CCOO de Catalunya ha aprovat una resolució per buscar una sortida negociada al conflicte de Panrico

24 de març de 2014.


Signat el Conveni de cooperatives de la província de Tarragona

Per als anys 2013, 2014 i 2015.


Acords de contingut econòmic del Conveni col·lectiu estatal del sector d'industries càrnies

Corresponen als anys 2013 i, provisionalment, 2014.


Manifestació solidària amb els treballadors i treballadores de Panrico

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya reitera el seu suport a la lluita dels treballadors i les treballadores de Panrico, condemna l'acomiadament dels 6 empleats, fa una crida a la participació a la manifestació d'aquest dissabte, 1 de març, i exigeix a l'empresa que aturi els acomiadaments i s'assegui a negociar una sortida a un conflicte que dura ja quatre mesos.


Convocada una manifestació de solidaritat amb els treballadors i les treballadores de Panrico a la ciutat de Barcelona

Dissabte 1 de març. A les 11.30 Plaça de Catalunya, de Barcelona


En relació a les informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació sobre la situació del conflicte de Panrico

Puntualitzacio de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya


Principi d'acord en el conflicte de Lacrem-Farggi

Els treballadors i treballadores de Lacrem-Farggi suspenen la vaga d'avui .


Vaga de 48 hores a Lacrem-Farggi

L'aplicació de la ultraactivitat i 13 acomiadaments, motiu principal.


S'ha celebrat el judici de Panrico

Centenars de treballadors i treballadores s'han concentrat als jutjats de Sabadell.


Cartell per convocar a la manifestació el 15/02/2014 a Madrid en solidaritat amb els treballadors i treballadores de Coca-Cola

Hi intervindran Ignacio Fernández Toxo i Jesus Villar.


Manifestació en solidaritat amb els treballadors i treballadores de Panrico

Divendres, 7 de febrer, a Sabadell


Concentració de suport al Comitè de Vaga de Panrico, amb la participació de Joan Carles Gallego

Dijous que ve, 13 de febrer, està previst el judici a Sabadell.


CCOO guanya les eleccions a Freixenet

Va ser l'única candidatura que es va presentar


Dia 13 de febrer, judici contra el Comitè de Vaga de Panrico

Us demanem que feu extensiva aquesta convocatòria a tots els companys i companyes, amigues i amics. El judici està previst per a les 10.30 h a Sabadell.


La companya Ivonne Garcia d'Europastry guanya el judici d'acomiadament i l'empresa és obligada readmetre-la

El judici va ser el dilluns, 2 de desembre, a Terrassa.


Mobilitzacions a COBEGA

Dies 4, 6, 11 i 13 de febrer.


FEAGRA CCOO PLANTEJA A ARIAS CAÑETE LA SEVA INTERVENCIÓ DAVANT L'ERO DE COCA COLA

Nota de la Federació Agroalimentària Estatal de CCOO.


El Comitè Intercentres de COBEGA convoca calendari de mobilitzacions

Després de la presentació de l'ERO amb sortides forçoses i el tancament de la planta de Fuenlabrada.


Mes de 100 dies de vaga dels treballadors i treballadores de Panrico

Res per celebrar.


CCOO considera l'empresa com l'única interessada i responsable de la continuïtat del conflicte en Panrico.

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya aposta pel diáleg.


La Sección sindical de CC.OO. de Unilever denuncia la política de continuos despidos que lleva a cabo la Dirección de la multinacional.

Una práctica que la empresa está llevando a cabo en los últimos años.


Inspecció de Treball obre expedient sancionador contra Panrico per vulnerar el dret de vaga

Continua la vaga indefinida a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.


Un altre sindicalista colombià assassinat. Nota de la CUT de Colòmbia

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya condemna l'assasinat del company Ever Luis Marin treballador de la Cerveceria Aguila i dirigent sindical de la CUT


Mor Alfredo Conte, històric sindicalista de CCOO i exemple de lluita per la justicia social

El passat dimarts, 24 de desembre va morir Alfredo Conte, fundador de la Federació d'Alimentació de CCOO i dirigent de les confederacions de CCOO de Catalunya i Espanya.


Ha mort Alfredo Conte Cazcarro, històric militant de CCOO.

Va ser escollit Secretari General de la Federació d'Alimentació i del Camp de CCOO de Catalunya, en tres mandats.


Constituida la mesa negociadora del conveni

La nova patronal de xocolates i bombons de Barcelona va manifestar la seva voluntat de negociar en el nou àmbit de la província de Barcelona i només xocolates i bombons.


CCOO desitja un bon any 2014

"La major glòria a la vida no consisteix a no caure, sinó a aixecar-nos cada cop que caiem". Nelson Mandela


Comunicat de la federació estal de CCOO sobre el Conveni de gelats

Davant dels pocs avanços en la negociació del conveni, CCOO posarà en marxa una bateria de mesures sindicals i jurídiques per defensar els nostres afiliats i afiliades i treballadors i treballadores en general del sector de gelats afectats pel conveni estatal.


Nota de la federació estatal sobre el Conveni col·lectiu de fabricació d'aliments composts per a animals per als anys 2014 i següents

Constituïda formalment la comissió negociadora del conveni col·lectiu.


Declaració del comitè d'empresa de Panrico

En relació als fets ocorreguts el dilluns 16 de desembre de 2013


La Generalitat obre una porta a l'esperança per a la sortida del conflicte de Panrico

Avui, Ramon Bonastre, secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, s'ha reunit, a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, amb el Comitè d'Empresa de Panrico, per parlar del conflicte d'aquesta empresa que porta més de 60 dies en vaga indefinida.


Concentració de la plantilla de Panrico davant del Parlament

Dijous 12 de desembre de 2013.


CCOO, contra el xantatge als treballadors i treballadores de Panrico

Notícia del diari 'Expansión'.


Els treballadors de Panrico bloquegen el repartiment a Barcelona

Els empleats han evitat que els distribuïdors sortissin aquest matí.


Judici contra la companya Ivonne Garcia d'Europastry

El judici assenyalat pel 25 de novembre es va ajornar al dilluns 2 de desembre.


CCOO no signa el preacord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a Panrico

El sindicat estudia jurídicament la seva impugnació.


CCOO, amb la plantilla de Panrico

Adjuntem comunicat de premsa elaborat per la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


Compareixença de Jesús Villar, secretari general de la Federación Agroalimentaria Estatal de CCOO al Congrés dels Diputats davant la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

S'ha destacat la caiguda de les jornades reals declarades i cotitzades en el sistema especial agrari (SEA).


Comunicat davant els resultats trimestrals d'Unilever

Del Comitè d'empresa europeu i de la European Federation of Food, Agriculture amb Tourism Trade Unions.


Els treballadors/es de Panrico es concentraran davant del Parlament de Catalunya

Demà dijous, 24 d'octubre, a partir de les 15'00h.


Continua el conflicte Panrico/Donuts

Demà, 24 d'octubre, concentració davant del Parlament de Catalunya.


Els treballadors i treballadores de Panrico-Donuts marxen cap Santa Perpètua de Mogoda

Galeria de fotos de la Marxa.


Els treballadors i treballadores de Panrico es concentren a Barcelona i a Santa Perpètua de Mogoda

Mobilitzacions els dies 18 i 19 d'octubre.


A totes les treballadores i treballadors del Sector de Xocolates de Barcelona

Comunicat de CCOO.


Els treballadors i treballadores de Panrico-Donuts han obert un compte de solidaritat

Tercer dia de vaga, a Santa Perpètua de la Mogoda.


CCOO denuncia la càrrega desproporcionada dels mossos d'esquadra contra els treballadors/es de Panrico

El secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya, Miguel Ángel Domínguez, i altres treballadors han estat colpejats.


CCOO guanya les eleccions sindicals a KIRYA XXI S.A. (MOLÍ VELL-OPENCORT)

Els treballadors i treballadores de Kirya XXI otorgan la confiança a CCOO després de anys de hegemonía de UGT


Resolución sobre la propuesta del circulo de empresarios en referencia a que personas en paro trabajaen con salario inferior al SMI

Resolución de la Secretaria de Juventud de la Federación Agroalimentaria de CCOO de Catalunya


COMISSIONS OBRERES guanya una sentència en els tribunals sobre l'obligació de pagar el plus de soroll en una empresa càrnia

La sentència, encara que es pot recórrer, és executiva i té caràcter retroactiu, per la qual cosa l'empresa haurà d'abonar el plus des de l'1 de gener del 2012.


Concentració de solidaritat per a la companya Ivonne García, acomiadada per l'empresa Europastry

Divendres 25 d'octubre a les 11.30 h davant del Jutjat social, núm. 1, a la rambleta Pare Alegre, núm. 112, de Terrassa.


Reunió de les seccions sindicals estatals de CCOO i UGT de Panrico amb el conseller delegat

Adjuntem el comunicat conjunt de les seccions sindicals estatals de CCOO i UGT de Panrico.


Vaga indefinida a Panrico

A partir del 13 d'octubre.


Concentració davant del Parlament en defensa de la negociació col·lectiva

Jornada de mobilització sindical dels sectors afectats pel bloqueig dels convenis i per les retallades salarials.


CCOO i UGT denuncien l'impagament de nòmines a Panrico

La mesura afectarà prop de 1.000 treballadors/es a Catalunya.


Convocades noves mobilitzacions a Pastas Gallo de Granollers contra els acomiadaments i l'externalització de la producció

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya valora positivament la participació de treballadors i treballadores en la concentració del passat dia 13 davant les instal·lacions de Pastas Gallo a Granollers. La mobilització va ser convocada pel Comitè d'Empresa contra els acomiadaments presentats recentment i contra l'externalització de la producció que l'empresa està duent a terme.


Imatges de la concentració de treballadors i treballadores de Pastas Gallo

Contra els acomiadaments i l'externalització de la producció que porta a terme l'empresa


CCOO i UGT valoren en un 77% de seguiment la vaga dels treballadors del sector de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona

El primer dia de vaga convocada per CCOO i UGT per defensar el Conveni de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona ha estat un èxit rotund amb un seguiment massiu a les empreses del sector que ha estat del 77%. En empreses cabdals del sector, el seguiment de la vaga ha provocat que no poguessin sortir camions de distribució.


Els treballadors de Pastas Gallo es mobilitzen contra els acomiadaments i l'externalització de producció que porta a terme l'empresa

Comunicat de premsa de CCOO a Pastas Gallo i de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya


Mobilitzacions a Pastas Gallo de Granollers pels acomiadaments

Els treballadors i treballadores es manifestaran el dia 13 de setembre


CCOO i UGT convoquen a la vaga als treballadors del sector de begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona contra el bloqueig del conveni

El conveni col·lectiu del sector del begudes refrescants, xarops i orxates de la província de Barcelona regula les condicions laborals de 1.700 treballadors i treballadores.


ACOMIADAMENTS A L'EMPRESA PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO, SL

D'igual manera, Comissions Obreres denuncia públicament el procediment utilitzat per l'empresa en realitzar els acomiadaments durant el període de vacances i que afecta principalment dones que es troben ja en períodes de cotització per a la jubilació.


Campanya de la verema: entrevista a Jose María Blanco, responsable de Polítiques agràries, a la RTV de Vilafranca.

Es va emetre en els informatius del migdia.


Acord en el Conveni de farines panificables i sèmoles

Comunicat de la Federación Estatal Agroalimentaria de CCOO.


Reunió de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu sectorial estatal d'indústries càrnies

S'han procedit a elaborar els annexos econòmics i les taules salarials en els termes establerts en la sentència guanyada per CCOO a l'Audiència Nacional.


La plantilla d'Unilever protesta pel bloqueig del conveni col·lectiu

Dijous, 11 de juliol, a les 13'00h.


BOPAN condemnada per incompliment molt greu de les seves obligacions empresarials

Acumula retards de pagaments als seus treballadors i treballadores de fins a cinc mensualitas.


Signat el XXIII Conveni col·lectiu de la indústria flequera de Barcelona i província

Després de més de dos anys i mig d'intenses i dures negociacions, CCOO i UGT signen amb la patronal del sector.


Seguiment total de la vaga del sector de gelats a Catalunya

El seguiment de la vaga del sector de gelats ha estat total a Catalunya, amb l'aturada de les fàbriques de Kalise-Menorquina i Lacrem-Fargi, a més del seguiment, també total, que ha fet de la vaga el personal d'oficines i de distribució (un total de 700 persones afectades pel conveni sectorial estatal de fabricació de gelats a Catalunya).


Vaga en el sector de gelats

A partir d'avui dijous 4 de juliol.


CCOO de Catalunya valora positivament el seguiment de la vaga del sector de fabricació de gelats

La vaga convocada per avui en el sector de fabricació de gelats ha tingut un seguiment del 95% en els dos centres de fabricació que hi ha a Catalunya: Kalise-Menorquina i Lacrem (Farggi).


Desconvocada la vaga d' escorxadors d'aus i conills, després d'aconseguir un acord pel conveni col·lectiu

Gràcies a les mesures de pressió realitzades, s'ha aconseguit aturar les pretensions de la patronal i s'ha arribat a un acord pel conveni col·lectiu estatal que afecta a més de 3.000 treballadors i treballadores a Catalunya.


Vaga al sector estatal de gelats davant el bloqueig de la negociació del conveni

Els propers dies 28 de juny, 1 i 3 de juliol es faran aturades de 2 hores per torns i el dia 5 de juliol una vaga general en el sector de fabricació de gelats a tot l'Estat per defensar el conveni col·lectiu.


Ha mort el pare de Lola Garrido, membre de la Comissió Executiva de la Federació Agroalimentària

La cerimònia religiosa serà avui, dijous 27 de juny, a les 13 h al Tanatori de Santa Coloma.


Comunicat conjunt del Conveni col·lectiu estatal de gelats, amb la convocatòria de vaga al sector

Les empreses del sector volen reduir un 15% les retribucions salarials en el sector de fabricació de gelats.


Pròrroga del Conveni col·lectiu sectorial estatal d'elaborats de productes del mar

Nota de la Federació Estatal.


CCOO guanya les eleccions sindicals a 'Nostrum'

Empresa de plats preparats i cuina mediterrània.


Signat el Conveni de galetes de Tarragona

Amb un increment de 0,5%.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya, ha resolt mantenir i impulsar el treball entorn de les campanyes agrícoles

Comunicat de la la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya


Convocatòria de vaga per als dies 1, 2 i 3 de juliol per la defensa del Conveni col·lectiu estatal d'escorxadors d'aus i conills

Nota de la Federació estatal


Comissions Obreres aconsegueix un preacord en el Conveni col·lectiu sectorial del sucre

Comunicat de la Federació Agroalimentària estatal de CCOO


Signat el Conveni de fleques de la província de Tarragona, amb vigència entre l'1 de gener del 2012 i el 31 de desembre del 2014

Cal destacar l'article 5, en què es garanteix el contingut normatiu del Conveni.


Ahir, 5 de juny del 2013, s'aconseguí un preacord en el Conveni de licors de la província de Barcelona. Nota de CCOO

CCOO valora positivament aquest acord.


Acord en l'ERO d'Arcobalena Forestal, SL

L'empresa havia solicitat una reducció del 70 % de la plantilla.


L'Audiència Nacional ha donat la raó a FEAGRA-CCOO en contra de les patronals càrnies i de la UGT pel que fa a la forma d'utilització de la distribució irregular

Comunicat de la Federació Agroalimentària estatal de CCOO


Vaga del sector de masses congelades

Sense acord sobre el conveni col·lectiu.


La vaga general al sector de conserves vegetals ha sigut un èxit a tot l'Estat

Comunicat de la Federació Agroalimentària Estatal de CCOO.


Desconvocada la vaga al sector de xocolates, bombons, caramels i xiclets

Amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació.


MEDIACIÓ SENSE ACORD A MASSES CONGELADES

Es manté la vaga convocada per al 23 de maig.


Principi d'acord al Conveni col·lectiu de la indústria flequera de Barcelona i província

Més de 5.000 treballadors i treballadores veuran prorrogat el Conveni fins al 31 de desembre de 2014.


CCOO i UGT convoquen vaga el 23 de maig als sectors de les fleques, xocolates i masses congelades de la província de Barcelona contra el bloqueig dels convenis col·lectius

Les Federacions agroalimentàries de CCOO i UGT convoquen vaga als sectors de les Fleques, Xocolates i Masses Congelades de la província de Barcelona, que afecten a més de 15.000 treballadors i treballadores, per al proper 23 de maig.


Vaga a l'empresa Arcobaleno Euroforestal arran l'Expedient de Regulació d'Ocupació

A partir del dia 21 de maig.


Comunicat de les federacions estatals de CCOO i UGT, que anuncien una vaga per al 16 de maig al sector de conserves vegetals

El bloqueig de la negociació del conveni afecta més de 600 treballadors i treballadores de Catalunya


CCOO i UGT convoquen una assemblea de delegats i delegades del sector de la xocolata

Per al proper dilluns, 13 de maig


Declaracions de Cristina Torre, secretària d'Acció Sindical de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya

24 dels 42 convenis del sector agroalimentari corren el risc de perdre els drets i les condicions laborals de 38.034 treballadors i treballadores


Ha mort Concepción Flores, mare del nostre company Manuel León Flores

La cerimònia religiosa serà avui a les 11 h al Tanatori de Tarragona.


Assemblea i concentració conjunta del sector agroalimentari

Mobilització a Barcelona contra el bloqueig dels convenis per part de la patronal (23-4-2013).


CCOO i UGT es mobilitzen contra el bloqueig de convenis a la indústria agroalimentària

Dimarts, 23 d'abril, roda de premsa, assemblea i manifestació.


Concentració de treballadors i treballadores del sector de la fleca

Dilluns, 15 d'abril, amb motiu d'un acte amb participació de la patronal al Palau Robert de Barcelona.


Els treballadors del sector de la fleca es manifesten contra el bloqueig del conveni col·lectiu des de fa tres anys

En el marc de l'acte organitzat per la patronal de la fleca de Catalunya per celebrar el 25è aniversari de la creació del "Pa de Sant Jordi" i on assistirà el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.


CCOO i UGT de la indústria agroalimentària es comencen a mobilitzar contra l'atac de la patronal del sector als convenis col·lectius

Les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT han convocat als seus delegats i delegades a una assemblea el proper 23 d'abril, a les 11 hores, a la sala d'actes de la seu de CCOO, Via Laietana 16 de Barcelona, on es plantejarà un calendari de mobilitzacions en el sector i es farà una primera manifestació fins la seu de Foment de Treball on es farà una concentració.


CCOO sol·licita al Govern d'Espanya una valoració de les pèrdues d'ocupació assalariada agrària per les pluges i inundacions

Comunicat de la Federació Agroalimentària Estatal de CCOO.


CCOO i UGT convoquen una assemblea intersectorial davant l'actitud intransigent dels empresaris del sector

Les patronals no volen una negociació, sinó una rendició que CCOO i UGT no estem disposats a permetre.


La Federació Agroalimentària ofereix tres cursos de formació

Un Curs de conducció de carretons, un Curs de manipulador d'aliments i un Curs de sistema d'anàlisi de llocs i punts crítics.


Assemblea de treballadors i treballadores de la fleca, el 23 de maig

La patronal flequera planteja importants retalllades al conveni.


Concentració de treballadors i treballadores de la fleca el 15 d'abril davant el Palau Robert de Barcelona

Per un conveni digne.


CCOO i UGT preparen una convocatòria de vaga en el sector de les indústries de l'oli de la província de Barcelona en defensa del conveni col·lectiu

Federacions agroalimentàries de CCOO i UGT.


CCOO i UGT negocien amb la direcció de Cacaolat un acord sobre els 24 acomiadaments anunciats

Indemnitzacions i recol·locacions.


CCOO del Grup Freixenet aconsegueix un acord de conveni que garanteix l'estabilitat laboral per als anys 2013 i 2014

CCOO del Grup Freixenet, valora molt positivament l'acord.


Assemblea de treballadors i treballadores de masses congelades

Serà el 3 d'abril a UGT-Barcelona


Comunicat a totes les treballadores i treballadors de licors de la provincia de Barcelona

CCOO emplaça la patronal de licors a una propera reunió el proper 16 d'abril.


Comissions Obreres (FEAGRA-CCOO) va presentar una demanda a la sala social de l'Audiència Nacional

Contra la patronal càrnia en desacord amb els salaris definitius del 2012


Conflicte col·lectiu a pastes alimentàries

La Federació Estatal de CCOO presenta demanda.


Assemblea de treballadors i treballadores de les fleques

El Conveni està aturat


Reunió del sector de begudes refrescants, xarops i orxates de Barcelona

El conveni continua bloquejat.


Contra els acomiadaments a Cacaolat

Concentracions el dijous 7 i divendres 8 de març al migdia.


Signat l'acord del Conveni de torrefactors de cafè i succedanis de Catalunya

Signat per CCOO i UGT.


Ha mort el pare de la nostra companya Maribel Navarro

Maribel Navarro és membre de la Comissió Executiva de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


COMUNICAT DE CCOO a totes les treballadores i treballadors del sector de preparats alimentosos i productes dietètics

CCOO i UGT hem ACCEPTAT la proposta conciliadora del TLC.


CCOO guanya la demanda contra Molí Vell per vulneració del dret de vaga

Per substitució de treballadors i treballadores en la vaga general del 29-3-2012.


Conveni del Sector Agropecuari de Catalunya

Desprès de molts mesos s'ha reunit la Comissió Negociadora del Conveni Agropecuari de Catalunya.


Comunicat de CCOO sobre l'acte de conciliació del Conveni de Preparats Alimentosos i Dietétics

PROPOSTA CONCILIADORA DEL TRIBUNAL LABORAL DE CATALUNYA


La Federació Agroalimentària de CCOO celebrarà el seu IV Congrés el 30 i 31 de Gener en Torremolinos (Màlaga).

Jesús Villar es presentarà a la reelecció.


Comunicado de CCOO sobre el convenio de Preparados alimenticios y productos dietéticos.

CCOO ha hecho propuestas para desbloquear la negociacion.


Cursos interfederativos de formació para Barcelona.

Nou pla de formació sindical de 2012


Comissió Negociadora del Conveni Col · lectiu Preparats alimentaris i Productes dietètics de Catalunya

Comunicat de la Federació Agroalimentària de CCOO


Campanya de recollida d'aliments portada a terme a Cobega

En benefici del Banc dels Aliments.


Celebrat el X Congrés de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya

21 de novembre de 2012.


Readmesos els tres delegats de CCOO acomiadats per Frutas Roura

Sentència del Jutjat Social.


El comitè d'empresa aposta per la viabilitat de la planta de Pastas Gallo a Esparreguera

Pastas Gallo ha anunciat el tancament de la planta i l'extinció dels 64 llocs de treball.


La plantilla del Grup Freixenet, en defensa d'un bon Conveni col·lectiu

Comunicat de premsa del comitè d'empresa de Freixenet, a través de la Federació d'Agroalimentària de CCOO de Catalunya


Preacord en el Conveni d'Industrias Càrniques.

La Comisió Negociadora es tornará a reunir el 28 septiembre per decidir la seva signatura.


Per un Conveni digne pels treballadors i treballadores de l'Industria Càrnica.

Les propostes de la Patronal son inaceptables.


Document VI Conferencia del Sindicat Comarcal de l'Agroalimentació de CCOO del Barcelonès

Materials per la VI Conferencia del Barcelonés.


CCOO dóna suport a les noves mobilitzacions dels treballadors de Cobega davant el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu

Davant l'estat de la negociació del conveni col·lectiu a COBEGA, encallada fa uns mesos i malgrat els intents del Comitè Intercentres i de les accions convocades, la posició intransigent de l'empresa ha forçat a una nova convocatòria de jornades d'aturades de major durada i que comptarà també amb una concentració


La crisis y el paro hace crecer las demandas de empleo en la Vendimia en Francia 2012, que no puede cubrir las solicitudes de los trabajadores y trabajadoras de España

El 85 por ciento de los trabajadores de la vendimia francesa son españoles.


CCOO i UGT alerten que 25.000 treballadors dels sectors agroalimentaris de Catalunya tenen els seus convenis bloquejats per les patronals

Les Federacions de Agroalimentària de CCOO de Catalunya (FA-CCOO) i d'Industria i Treballadors Agraris de la UGT de Catalunya (FITAG-UGT) s'han reunit durant aquest mes d'agost per abordar las difícil situació per la que està passant el sector a Catalunya en quan a matèria de negociació col.lectiva


Els treballadors i treballadores de COBEGA (Coca-Cola) segueixen amb les mobilitzacions en defensa del seu conveni col·lectiu

Comunicat de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


CCOO alerta de les dificultats en la negociació del Conveni del Cava

Adjuntem comunicat de premsa elaborat per la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


El Comitè de Cobega convoca mobilitzacions davant la manca d'interès de la direcció d'arribar a un acord que mantingui el poder adquisitiu de la plantilla

Segons informa la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


La Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu Estatal d'Aliments Composts per a animals ha arribat a un acord.

La signatura es farà el proper dia 6 de juliol.


Conveni mercat central del peix

Afecte més de 500 treballadors i treballadores.


Carta de Pedro Antonio Ruiz Santos als afiliats del Mercat central de peix de Barcelona, sobre el conveni.

Signat el Conveni col·lectiu de les empreses consignatàries del Mercat central de peix de Barcelona, després d'un any de dures negociacions.


CCOO signa les taules de salari per a l'any 2011 al Conveni estatal de farines

Per al 2012, no hi ha hagut acord.


La Federació Agroalimentària de CCOO exigeix urgentment mesures polítiques en matèria de prevenció de riscos laborals

La Federació Agroalimentària de CCOO creu que la crisi i l'última reforma laboral aprovada pel Govern estan provocant un deteriorament de la prevenció de riscos.


ACTE D'HOMENATGE A JUAN MOREJON SANCHO

UNA PERSONA COMPROMESA.


El Govern incompleix la llei d'integració del REASS en el règim general de la Seguretat Social, segons CCOO.

CCOO exigeix al Govern el compliment de la llei en matèria de subsidis i demana la convocatòria de les parts signatàries de l'acord per al desenvolupament reglamentari de la llei d'integració del REASS en el règim general per a l'harmonització de la seva aplicació en tot el país.


Panrico ha comunicat la seva decisió de “procedir al cessament de l'activitat” a la fàbrica de Sevilla.

PANRICO FA UN PAS MÉS EN EL SEU PROCÉS DE REESTRUCTURACIÓ


CCOO denuncia que l'empresa de fabricació i venda de pa El Molí Vell, SL acomiada 6 treballadores per defensar els seus drets

Acomiadades després de la vaga general del passat 29-M.


Assassinat del secretari general del sindicat dels "Corteros de caña de azúcar" de Colombia, Daniel Aguirre

CUT va confirmar que amb aquest crim ascendeix a set el nombre de dirigents sindicals assassinats el 2012 a Colòmbia, quatre d'ells al departament del Valle.


ASSEMBLEES A L'ALT PENEDÈS

ASSEMBLEES PER DIR NO A LA REFORMA LABORAL I ORGANITZAR LA VAGA DEL 29 DE MARÇ.


Comunicat de CCOO i UGT sobre la situació del Conveni de les indústries Càrnies

CCOO i UGT cridan els treballadors i treballadores a particpar a la vaga del 29 de Març.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya expresa la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores de la Carn de Nova Zelanda.

Demanem a AFFCO i la seva empresa matriu Talley d'aixecar el bloqueig i tornar a la taula de negociació.


Assemblea a Girona .

Delegats i delegades del Sector Agroàlimentari s'informen de les consecuencies de la Reforma Laboral i la vaga del 29/M.


CCOO guanya les eleccions a Vallès Pa

CCOO ha guanyat les eleccions sindicals a l'empresa Vallès Pa, de Rubí. Els seus 152 treballadors i treballadores han votat majoritàriament per CCOO i li han concedit 6 representants.


La Secció Sindical de CCOO a Panrico titlla d'antidemocràtic i servil el procés de referèndum i l'acord posterior amb l'empresa

El passat 21 de febrer de 2012, es va celebrar un referèndum a tots els centres de Panrico, un referèndum amb l'objectiu d'aprovar la mediació feta per la Direcció General de Relacions Laborals, de la Generalitat de Catalunya.


CCOO desconvoca la vaga prevista per a avui, 23 de febrer, a Panrico

En el referendum van decidir els que no li afecta l'acord.


La Secció sindical de CCOO al Grupo Panrico explica la posició davant el conflicte que es viu a l'empresa

Declaracions de Pedro Izquierdo, secretari general de la Secció Sindical Intercentres del Grupo Panrico per CCOO de Catalunya.


Sergi Lozano (Secciò Sindical de CCOO de Freixenet): POR FIN LA SOCIEDAD SE REBELA

160 treballadors i treballadores de Freixenet participen en la manifestació del 19 de febrer.


Els treballadors de Panrico, de la planta de Santa Perpètua de Mogoda, afiliats a CC.OO., el sindicat majoritari a la fàbrica, han decidit aquest matí, dissabte 18 de febrer, iniciar una vaga indefinida a partir del 23-F.

Pedro Izquierdo ha indicat que l'empresa proposa mesures que apunten a la mediació de la Generalitat o a tancar la fàbrica, en contra dels que volen lluitar, ha subratllat, amb la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del proper dijous, perquè la direcció accepti negociar unes noves condicions.


CCOO mostra la seva decepció davant la proposta de la mediació de la Generalitat en el cas Panrico

Comunicat de la Secció Sindical Intercentres de CCOO del Grup Panrico.


Finalitzen sense acord les negociacions a Panrico

Per CCOO l'actitud de l'empresa no ha mostrat cap intent de negociar, sinó que més aviat pretén una imposició dels seus objectius, que no són altres que “la retallada dels drets i dels salaris dels treballadors de forma desmesurada”, de manera que resulta del tot inassumible per part de la representació dels treballadors/es.


Text íntegre del Real Decreto-ley 3/2012, de 10 de febrero, de medidas urgentes para la reforma del mercado laboral.

La reforma del mercado laboral.


CCOO continua les seves mobilitzacions i denúncies contra les ETT i empreses usuàries en el sector agrícola del País Valencià.

La Federació Agroalimentària de CCOO prossegueix amb les mobilitzacions i denúncies contra les irregularitats de les ETT i empreses usuàries en el sector agrari a les comarques citrícolas del País Valencià.


Comissions Obreres no pot tancar la revisió salarial 2011 del Conveni de Preparats Alimentaris i Dietètics de Catalunya.

A la seu del Tribunal Laboral de Catalunya no s'ha assolit acord per a les taules salarials inicials del 2012, només signar les taules definitives del 2011.


Asesinan a un dirigente de Sinaltrainal, el Sindicato de Trabajadores de Alimentación de Colombia.

Segun la CSI , en 2010 estuvo vigente la violencia contra el sindicalismo. 443 atentados contra la vida, libertad e integridad de sindicalistas son prueba fehaciente de que aún no se establece en Colombia un ambiente propicio para el libre ejercicio de las libertades sindicales. Por un lado, 49 asesinatos, 20 atentados y desapariciones forzadas son un indicador evidente de la persistencia de una intención de exterminio del sindicalismo y sus dirigentes. Además, las amenazas, desplazamientos forzados, hostigamientos, secuestros, allanamientos ilegales y detenciones arbitrarias, configuran los elementos de una persecución sistemática de sindicalistas y de la actividad sindical en el país.


Signades les taules salarials definitives de l'any 2011 del Conveni Estatal d'Indústries del Sucre

Les taules salarials de 2012 s'incrementen l'1,5%


CCOO guanya les eleccions sindicals al Grup Freixenet celebrades al llarg del 2011

Un cop finalitzat el període d'eleccions sindicals en les diferents empreses del Grup Freixenet, que han tingut lloc durant el 2011, els resultats finals donen 32 delegats/ades a CCOO per 9 d'UGT.


L'assemblea de treballadors de Panrico convoca vaga si avui no s'arriba a un preacord

L'assemblea de treballadors de Panrico, a Santa Perpètua de Mogoda, ha pres la decisió de no allargar les negociacions obertes amb l'empresa, amb la mediació de la Generalitat de Catalunya, més enllà de la reunió prevista per a avui dilluns, 16 de gener.


Convenio Colectivo de Industrias Cárnicas: Reunión de la Comisión Negociadora. Comunicado de las federaciones estatales de CCOO y UGT.

Oportunidad para llegar a un acuerdo razonable en este plazo y tiempo que nos queda antes de la convocatoria de la huelga.


CCOO també guanya a Kraft Foods

CCOO també ha guanyat les eleccions sindicals a l'empresa d'alimentació Kraft Foods, de Montornès del Vallès. Els seus 110 treballadors i treballadores han donat 6 representants a la candidatura de CCOO i només 3 a la UGT.


CCOO guanya a COBEGA

CCOO ha guanyat les eleccions sindicals a l'empresa COBEGA, distribuïdor de Coca-Cola, a Esplugues de Llobregat. Els 154 treballadors i treballadores d'aquesta empresa del sector alimentari han escollit 7 representants de la candidatura de CCOO i només 2 de la de la USOC.


Signat el conveni col·lectiu de fruites i verdures de la província de Barcelona.

Afecta a més de 2000 treballadors i treballadores.


Els treballadors i treballadores de Panrico continuen negociant per garantir el futur de la planta de Santa Perpètua

Els nous propietaris de Panrico demanen una reducció dels salaris d'un 25% .


Ajornada la vaga de la indústria càrnia

Es tornarìa a convocar a primers d'abril.


CCOO i UGT convoquen vaga en el sector de les Indústries Càrnies davant el bloqueig del conveni col·lectiu.

El sector té 700 escorxadors, 2.370 sales d'especejament i 4500 empreses d'elaborats carnis, on treballen més de cent mil treballadors i treballadores, dels quals al voltant de 90.000 treballadors es regeixen pel Conveni Col·lectiu Estatal d'Indústries Càrnies.


CCOO i UGT denuncien el bloqueig dels convenis de la indústria càrnia

Els dos convenis més importants, el d'indústries càrnies i el d'escorxadors d'aus i conills, afecten més de 40.000 treballadors i treballadores a Catalunya i a uns 20.000 més que podrien ser falsos autònoms a cooperatives.


CCOO i UGT denuncien el bloqueig dels convenis de la indústria agroalimentària

La Federació d'Indústria i Treballadors Agraris (FITAG) de la UGT de Catalunya i la Federació Agroalimentària de CCOO oferiran demà divendres, 16 de desembre, una roda de premsa per denunciar la situació de bloqueig de la negociació col·lectiva a la indústria agroalimentària.


ASESINADO TRABAJADOR DE SODEXO, AFILIADO A SINALTRAINAL DE COLOMBIA (Sindicato Nacional de Trabajadores del Sistema Agroalimentario ).

Comunicado de la CUT


CAMPANYA D'ASSEMBLEES I MOBILITZACIONS DE CCOO I UGT DAVANT DEL BLOQUEIG DE CONVENIS EN EL SECTOR AGROALIMENTARI

Es preveuen accions entre els dies 14 i 16 de desembre.


Acord a Panrico que permet desconvocar la vaga prevista per al mes de desembre

El comitè de vaga i una representació de l'empresa Panrico s'han reunit avui, convocats per la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat, i han arribat a un seguit d'acords que, entre d'altres coses, permeten desconvocar la vaga d'un mes que havia de començar demà.


Els treballadors i treballadores de la planta de Donuts-Panrico a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental) van acordar , dissabte 26 de novembre, en assemblea convocar un mes de vaga,

La vaga será entre el 1 i el 31 de desembre, per a protestar pels plans de tancament de la planta.


CCOO manté la seva representació a Europastry

CCOO és la llista mès votada a fàbrica.


PANRICO AMENAÇA DE TANCAR DEFINITIVAMENT LA FÀBRICA DE SANTA PERPÈTUA DE LA MOGODA

El comité d'empresa ha convocat una assemblea de treballadors i treballadores als locals de la fàbrica, demà dissabte, a les 10.00, en la quals es decidirà la convocatòria de vaga per a la setmana que ve.


CCOO obté la majoria en les eleccions sindicals celebrades a 'Prielá', de Granollers

Prielá, important empresa del sector alimentari i amb un reconegut prestigi nacional i internacional, amb una planta de fabricació al polígon Jordi Camps, de Granollers, i que ocupa més de 150 treballadors i treballadores, ha celebrat les seves eleccions sindicals.


CCOO guanya les eleccions sindicals a PANRICO-DONUTS de Santa Perpètua de Mogoda

CCOO manté la majoria al comitè d'empresa i millora el seu percentatge.


Signat el conveni col·lectiu estatal de pastes alimentàries

Comunicat de la Secretaria d'Acció Sindical de la Federació de l'Estat.


La Federació Agroalimentària de CCOO organitza una conferència sobre "Les relacions de treball en el sector de les indústries càrnies espanyoles"

Va tenir lloc dies 2 i 3 de novembre, a Madrid.


CCOO del Barcelonès Nord valora molt positivament la futura instal·lació de l'empresa Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet

CCOO del Barcelonès Nord considera que la instal·lació de la producció d'un producte com Cacaolat a les antigues dependències de la cervesera DAMM i les inversions anunciades per a aquest fet poden resultar un revulsiu per a la reactivació de l'economia colomenca.


CCOO mostra la seva satisfacció pel final del conflicte de Cacaolat, que s'arrossega des de fa més d'un any

Damm i Cobega es queden amb l'empresa.


Mor José Climent Miralles, pare del company José Ismael Climent, responsable d'elecciones del Sindicato Agroalimentari de CCOO del Barcelonès

La ceremonia de despedida será mañana sábado 29 a las 10 de la mañana.


CCOO signa un acord al Conveni col·lectiu de pastes alimentoses

El text final se signarà en els propers dies.


La Federació Agroalimentària de CCOO demana a la ministra Rosa Aguilar respecte per les organitzacions sindicals.

CCOO demana a Rosa Aguilar, respecte a la legitimitat dels representants de les organitzacions de treballadors i treballadores agrícoles .


Guatemala: asesinato de un trabajador de SITRABI

La CSI, junto con sus organizaciones guatemaltecas, la CUSG, la CGTG y UNSITRAGUA, condena el asesinato de Henry Anibal Marroquín Orellana, miembro del sindicato de Trabajadores Bananeros de Izabal (SITRABI), ocurrido el 24 de septiembre, en el municipio de los Amates del Departamento de Izabal.


CCOO descriu com a contingut decebedor i d'absència de contingut social la reforma de la PAC proposada avui per la Comissió Europea.

És inacceptable que el factor de l'ocupació, l'estabilitat, la formació professional i la seguretat i salut en el treball en l'agricultura no constitueixen un factor determinant fonamental en la distribució de l'ajuda directa en la futura PAC.


CCOO titlla de malintencionades i fora de lloc les declaracions de Duran i Lleida en relació amb els treballadors i treballadores del camp d'Andalusia.

CCOO vol recordar-li al Sr. Duran i Lleida que el Pla d'Ocupació Rural ja no existeix.


CCOO signa el conveni col·lectiu de Chupa Chups

El conveni permet transformar 63 llocs de treball temporals en indefinits, entre d'altres. A més, CCOO ha guanyat les eleccions sindicals que s'han celebrat a la planta.


CCOO no descarta emprendre mobilitzacions si no s'arriba a un acord a Vichy Catalán

El Conveni Col·lectiu de Vichy Catalan és un conveni referent en el sector de les aigües del grup Vichy, ja que no només afecta les plantes de Vichy Catalán sinó també Font d'Or, Font del Regàs, Les Creus i Malavella.


Principi d'acord per a la integració del Règim Especial Agrari (REASS) al Règim General de la Seguretat Social.

Principals aspectes de l'acord.


Comunicat de la Federació estatal d'Agroalimentària sobre l'aprobació del REASS en el Senat

Aprobat el projecte pel Senat.


Nota de premsa sobre la reunió de la Comissió de la Verema de l'Alt Penedès.

La comissió ha coincidit a denunciar i rebutjar algunes pràctiques fraudulentes que es donen al sector.


Panrico té 'llum verda' del Ministeri de Treball per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal.

El nombre concret d'afectats és de 272 treballadors a Santa Perpètua de Mogoda.


INFORMACIONES BÁSICAS SOBRE LA CAMPAÑA DE LA VENDIMIA FRANCESA 2.011

la Federación Estatal Agroalimentaria de CCOO proporciona solo informacion básica.


En el dia d'ahir, divendres 19 d'agost, va morir el nostre company Joan Morejón Sancho

Impulsor incansable de les candidatures de CCOO a Nestlé desde els seus orígens.


El Comitè de Cacaolat i els sindicats CCOO i UGT dónen suport a la decisió del jutjat mercantil número 6 de Barcelona que s'ha manifestat a favor de la continuïtat del procés de vendes de la unitat productiva

Comunicat de premsa del Comitè d'empresa de Cacaolat i dels sindicats CCOO i UGT


LES ASSEMBLEES DECIDEIX QUE FERM L'ACORD DE BMC (BIMBO)

A iniciativa de les Seccions Sindicals de CCOO i UGT, s'han celebrat assemblees a la pràctica totalitat dels centres de treball de BMC entre els dies 25 i 28 de juliol


Signat el Conveni d'Indústries de l'Oli de la Província de Barcelona.

L'acord ha estat ratificat en els centres de treball i afecta uns 800 treballadors distribuïts en 11 empreses.


Reunió de la comissió negociadora del Conveni Estatal d'Indústries Càrnies. Circular de la Federació Estatal.

La Patronal manifesta en termes generals que les reivindicacions dels treballadors i treballadores del sector, no s'ajusten al que necessita el sector.


Acord final de les negociacions del Conveni col·lectiu del Sector del Cava

Divuit mesos ha costat signar l'acord final de les negociacions pel Conveni del sector del cava, i ha estat possible gràcies a la constant participació dels delegats i delegades de CCOO, els quals s'han mobilitzat cada dijous i durant els ultims 3 mesos, que han fet pressió als empresaris del cava. Cal agrair la participació dels companys/es de Freixenet i Codorniu, a la Unió Intercomarcal de l'Alt Penedès - Garraf, a la Federació Agroalimentària i al conjunt de treballadors i treballadores d'aquest sector.


Mort del pare de Miguel Ángel Domínguez, secretari general de la Federació Agroalimentària de la CONC

La celebració de comiat será privat.


Suport majoritari dels treballadors de Cacaolat als continguts acordats en l'ERO de suspensió i reducció de jornada

Les assemblees de Cacaolat han donat el seu suport majoritari a les condicions pactades de l'Expedient de suspensió i reducció de jornada que afectarà a 277 treballadors de les plantes de Catalunya i l'Aragó.


CCOO i UGT aposten per la ràpida venda de Cacaolat com a única possibilitat de salvar l'empresa

Comunicat de premsa de les federacions agroalimentàries de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya.


CCOO, UGT i els gremis de flequers es reuneixen amb el conseller Mena

En finalitzar la reunió, cap a les 10.45 h (aprox.) els secretaris generals de CCOO de Catalunya i UGT, així com el màxim responsable de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers, atendran els mitjans de comunicació.


CCOO millora els seus resultats en el sector d'Indústries Càrnies de Girona

CCOO ha millorat significativament els seus resultats en les eleccions sindicals celebrades recentment en diverses empreses del sector d'indústries càrnies de la província de Girona.


CCOO guanya a Mas Gali Alimentària

CCOO guanya les eleccions a Mas Gali Alimentària obtenint 4 delegats més que en les eleccions sindicals anteriors. Els 528 treballadors i treballadores d'aquesta empresa alimentària ubicada a Gurb (Osona) han atorgat els 17 representants que s'escollien a la candidatura de CCOO.


Comunicat de la Federació Agroalimentària de CCOO de l'Estat sobre la crìsi del cogombre.

CCOO demana solucions a les conseqüències en l'ocupació que tindrà la crisi al camp espanyol.


CCOO aconsegueix un bon acord davant l'anunci de tancament de Kraft de la Roca de Vallès

Després d'un llarg període de negociacions entre la representació empresarial i CCOO, s'ha arribat a un principi d'acord ratificat en assemblea per la totalitat dels treballadors afectats.


CCOO guanya les eleccions sindicals a Laboratoris Ordesa, de Sant Boi de Llobregat

Majoria absoluta a Laboratoris Ordesa.


Eleccions sindicals en Lacrem S.A. de Barcelona (antiga Frigo S.A.)

CCOO manté la majoria del comité d'empresa, perquè va obtenir 7 dels 13 membres del comité.


CCOO guanya al centre de Codorniu d'Esplugues de Llobregat

La candidatura de CCOO s'ha imposat en les eleccions sindicals celebrades al centre que l'empresa CODORNIU té a Esplugues de Llobregat. Els 122 treballadors i treballadores del centre han atorgat els 9 representants que s'escollien a CCOO.


CCOO obté la majoria a CSM Iberia

CCOO ha guanyat les eleccions sindicals a CSM Iberia, de Llorenç del Penedès. Els 111 treballadors i treballadores d'aquesta empresa del sector de l'alimentació han atorgat els 9 delegats que s'escollien a la candidatura de CCOO


CCOO augmenta la seva representativitat i obté la majoria a l'empresa AGUAS FONT VELLA Y LANJARÓN

CCOO ha augmentat la seva representativitat i ha obtingut la majoria a l'empresa AGUAS FONT VELLA Y LANJARÓN, S.A., de Sant Hilari Sacalm.


SIGNADES LES TAULES SALARIALS PER AL 2011 DE XOCOLATES, BOMBONS I CARAMELS DE CATALUNYA

La signatura suposa el compliment del conveni, amb l'increment del 3,5% (IPC de 2010 més un 0,5%) i desistir de presentar la demanda de conflicte col·lectiu.


Massacre de camperols a Guatemala

La Confederació Internacional de Sindicats Demana una investigació


CCOO obté la majoria absoluta a NESTLÈ WATERS ESPAÑA de VILADRAU

El passat dijous, 5 de maig, CCOO va obtenir la majoria absoluta a l'empresa NESTLÈ WATERS ESPAÑA, S.A., de VILADRAU, amb 9 delegats i delegades.


S'inicien les negociacions del Conveni provincial de Barcelona de forns

El dia 2 de maig es va constitui la mesa del conveni.


PRINCIPI D'ACORD PEL QUAL S'ACTUALITZEN ELS SALARIS DELS ANYS 2008, 2009 I 2010 DEL CONVENI SECTORIAL DE CATALUNYA DE MASSES CONGELADES

DESPRÉS DE DOS ANYS D'ESTIRA I ARRONSA, S'HA ARRIBAT A UN PRINCIPI D'ACORD PEL QUAL S'ACTUALITZEN ELS SALARIS DELS ANYS 2008, 2009 I 2010 DEL CONVENI SECTORIAL DE CATALUNYA DE MASSES CONGELADES I ES CONSTITUEIX LA MESA NEGOCIADORA DEL CONVENI DEL 2011. COMUNICAT DE LA FEDERACIÒ AGROALIMENTÀRIA DE CCOO DE CATALUNYA.


La Comissió Negociadora del Conveni de la indústria sucrera ha arribat a un acord per la signatura del nou conveni col·lectiu

El conveni tindrà una durada de dos anys. Es garanteix l'increment per l'IPC real.


Cartell dels companys i companyes del Cava

Demanen la participació de tots i totes en les mobilitzacions organitzades i la lluita per un conveni digne per als treballadors i treballadores del sector del Cava.


La integració dels treballadors i treballadores agrícolas en el Règim General de la Seguretat Social

Article de Jesús Villar, secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO de l'Estat.


Xocolates i caramels amb sabor amarg

La patronal (Arita) insisteix a no aplicar l'increment pactat en conveni (3'5%). Insisteix que el sector no es troba en bona situació econòmica, i ha proposat un increment de l'1'5% a partir de gener del 2011, no el 3,5% com diu el conveni, i aplicar aquest 3'5% a partir del 31 desembre 2011, sense endarreriments.


Quadre comparatiu de les modificacions i els efectes en matèria de protecció social de l'Acord d'Integració del REASS al règim general.

Noves bases de cotització, subsidis, jubilació, etc.


Ja tenim les taules salarials definitives per al Conveni col·lectiu de magatzemistes d'oli de Barcelona per a l'any 2010

Firmades les taules salarials definitives de 2010 per als magatzemistes d'oli de Barcelona.


Eleccions sindicals i renovació de delegats i delegades en l'empresa Sal Costa

El sindicat valora molt positivament la renovació generacional i de génere en una històrica empresa del sector agroalimentari.


Els treballadors i treballadores de Cacaolat s'entrevisten amb els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya

Plantegen als parlamentaris i parlamentaries que demanin al Govern de la Generalitat la seva intervenció perquè la coneguda empresa catalana segueixi la seva activitat i mantingui l'ocupació a Catalunya.


Continuen les mobilitzacions de la plantilla de Cacaolat

La plantilla de Cacaolat s'està mobilitzant perquè la deficient gestió que la família Ruiz-Mateos ha fet del seu holding empresarial ha posat en perill la històrica –i solvent- empresa catalana.


Concentracions de treballadors i treballadores de Cacaolat_Rumasa

Demanen la separació de la família Ruiz Mateos de la direcció del negoci i la continuïtat dels llocs de treball.


CCOO ha revalidat la majoria absoluta en les eleccions sindicals celebrades avui, 17 de març, a Corporació Alimentària de Guissona

La candidatura de CCOO ha revalidat la majoria absoluta en les eleccions sindicals celebrades avui en la Corporació Alimentària de Guissona, empresa del sector càrnic situada a Guissona, comarca de la Segarra, i on s'escollien 25 delegats i delegades.


La plantilla de Cacaolat es concentra en defensa dels seus llocs de treball

La plantilla de Cacaolat s'està mobilitzant perquè la gestió deficient que la família Ruiz-Mateos ha fet del seu holding empresarial ha posat en perill la històrica, i solvent, empresa catalana.


Els secretaris generals de CCOO d'Espanya i Catalunya visiten la Corporació Alimentària Guissona

El secretari general de CCOO d'Espanya, Ignacio Fernández Toxo, el de Catalunya, Joan Carles Gallego, el de les Terres de Lleida, Josep M. Baiget, i el de la Federació Agroalimentària del sindicat, Miguel Ángel Domínguez, entre d'altres, visitaran demà la seu de la Corporació Alimentària Guissona, en el marc de les eleccions sindicals que s'hi han de celebrar properament.


Assemblea de treballadors i treballadores del camp a Sant Sadurní.

Els secretaris de les federacions agroalimentàries de CCOO de Catalunya i de l'Estat van informar dels avantatges de l'acord sobre l'integració del REASS al règim general.


La plantilla de Cacaolat aprova un calendari de mobilitzacions en defensa dels 400 llocs de treball

Dissabte, 12 de març, hi haurà una manifestació a Madrid juntament amb els treballadors de Nueva Rumasa de tot Espanya. A més, els divendres 18 i 25 de març es faran concentracions a l'entrada i sortida de cada torn a les portes de cadascun dels centres de treball. Finalment, el 26 de març es durà a terme una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per exigir al Govern de la Generalitat la seva intervenció en defensa dels 400 llocs de treball.


CCOO denuncia que el Conveni de la indústria vinícola de Vilafranca del Penedès suposa un retrocés en les condicions socials i laborals dels treballadors del sector

Els sindicats UGT i SITIV-USOC, han pactat un conveni amb clars retrocessos ja que han signat un conveni de 3 anys sense garantir clàusula d'IPC real, i això significa una pèrdua importantíssima en el poder adquisitiu dels treballadors que tindran més problemes per fer front als increments en els preus i les factures. Aquest acord, accentua encara més a la baixa, el perfil econòmic del conveni de la indústria vinícola de Vilafranca.


CCOO demana més implicació de la Generalitat en sectors com la fleca i la indústria càrnia davant la pèrdua de milers de llocs de treball

En el dia d'avui una delegació de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya ha mantingut una reunió en la Conselleria de d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb la secretària general.


CCOO de Catalunya convoca una assemblea del sector agrari per explicar la integració del REASS en el règim general de la Seguretat Social

Per explicar aquest acord, que pot afectar més de 10.000 persones, demà dimecres, 9 de març, CCOO de Catalunya ha convocat una assemblea de treballadors del sector agrari a Sant Sadurní d'Anoia.


CCOO guanya les eleccions a l'empresa càrnia CASADEMONT, S.A., de la comarca de la Selva

Bon resultat electoral a l'empresa Casademont, S.A., on CCOO no havia tingut representació en el comité d'empresa.


L'Audiència Nacional desestima la demanda plantejada per les patronals de llegums, relativa a la impugnació del Conveni col·lectiu de conserves vegetals

Nota de la Federación Agroalimentaria estatal de CCOO.


El comitè d'empresa de Cacaolat i les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT de Catalunya convoquen mobilitzacions als centres de Parets i Barcelona

Els treballadors es concentraran a les portes dels centres de treball.


La Inspecció de Treball dictamina que Kraft Foods va vulnerar el dret de vaga el passat 29-S

CCOO va denunciar davant la Inspecció de Treball que, durant la passada Vaga General del 29 de setembre, l'empresa Kraft Foods de Montornès del Vallès va aplicar de forma unilateral uns serveis mínims abusius.


La patronal del sector del cava trenca les negociacions del conveni

CCOO ha decidit emprendre mobilitzacions, que començaran el proper dijous dia 10 de març, a les 12 hores, a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, i convocar els seus delegats per escenificar la més enèrgica repulsa a la falta de serietat i coherència de les patronals del sector del cava.


MENTRE LA PATRONAL DEL SECTOR DEL CAVA ANUNCIA RÈCORDS DE VENDES, TRENCA LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENI LABORAL.

Ruptura de les negociacions del conveni de cava i vins escumosos de Catalunya, després de diverses reunions en el Tribunal laboral de Catalunya.


Més de 7.000 treballadors del sector agrari del REASS, a Catalunya, passaran al règim general de la Seguretat Social

L'Acord assolit en la taula de diàleg social acaba amb la discriminació històrica que patien els treballadors i treballadores del sector agrari.


CCOO considera necessari combinar la mobilització i allunyar l'actual direcció del Grup Nova Rumasa de la gestió econòmica financera per salvaguardar els béns i l'ocupació a les diferents empreses

Les Federacions Agroalimentàries de CCOO y UGT convocan una manifestació unitaria para el próxim día 12 de Marzo a Madrid .


CCOO mostra a la Generalitat la seva preocupació per la situació dels treballadors de Cacaolat Letona i no descarta mobilitzacions

La suspensió de pagaments de Nueva Rumasa ha posat en perill la continuïtat d'una important empresa catalana, solvent i amb beneficis, com és Cacaolat-Letona, que pertany al grup CLESA del Holding Nueva Rumasa


Se signen les taules del Conveni col·lectiu d'indústries de l'oli dels anys 2009 i 2010

Ahir es van signar les taules del Conveni d'olis del 2009 i el 2010, després d'anys sense revisió de salaris i en aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Després d'anys sense revisió dels salaris del conveni col·lectiu d'indústries de l'oli, avui 10 de febrer s'han signat les taules salarials del conveni

En aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya participa en un programa de televisió

Les perspectives per als joves, la immigració i el futur del sector, eixos del debat.


Informació sobre l'aplicació de l'Acord de pensions.

La confederació edita un folletó que explica l'aplicació de l'Acord en matèria de pensions


CCOO guanya les eleccions a Molí Vell

La Federació Agroalimentaria de CCOO de Catalunya satisfeta pels resultats que, per primera vegada, donen la majoria a CCOO.


Reunió de la Comissió Executiva ampliada de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.

La signatura de l'Acord social i econòmic va ocupar també part de la reunió.


400 contractes de treballadors de Kraft Foods de Colòmbia en perill

Sinaltrainal, sindicat de Kraft, el que aquesta empresa vol es aprofitar l'emergència hivernal per acomiadar els treballadors fixos de planta i després vincular només els temporals.


RESOLUCIÓ DE LES FEDERACIONS AGROALIMENTARIAS DE CC.OO. I UGT DE CATALUNYA, SOBRE EL CONVENI DE MASSES CONGELADES.

ACORDS DE CCOO I UGT EN LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA


SENTÈNCIA FAVORABLE ALS TREBALLADORS EN L'ESTABLIMENT DELS SALARIS DEL CONVENI DE MASSES CONGELADES DE CATALUNYA PELS ANYS 2008, 2009 I 2010

El Tribunal Suprem ha dictat sentència en l'establiment dels salaris del sector de Masses Congelades i el seu respectiu Conveni Col·lectiu.


CCOO manté la totalitat dels membres del comitè d'empresa a Schweppes

Els 5 delegats són de CCOO.


Últims resultats de les eleccions sindicals a la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.

CCOO millora resultats sindicals a la indústria agroalimèntaria .


CCOO guanya les eleccions a l'empresa Castellblanch

Es dedica a l'elaboració de caves, i compta amb més de 200 treballadors, que han optat per CCOO com a primera força representativa.


Jornada sobre el treball sindical en les campanyes agrícoles a Catalunya

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya, organitza una jornada de reflexió i debat intern sobre el treball sindical en el sector agrari.


CCOO es personarà en la causa sobre l'accident a la fàbrica Damm i proposarà mesures per evitar que es repeteixin sinistres d'aquest tipus

El 29 de desembre passat dos treballadors de l'empresa auxiliar Agefred van patir un accident a la fàbrica de Damm al Prat, on una fuita d'amoníac els va provocar intoxicació i cremades de diversa consideració.


Davant l'accident laboral a Damm, SA, CCOO es personarà com a part interessada

CCOO farà un seguiment de les millores de les condicions de treball, salut i seguretat dels treballadors, i exigirà l'estricte compliment de la normativa legal


Carta oberta del Comitè Intercentres d'Azucarera Ebro a la ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar

Fa més de sis mesos que denuncien davant aquest Ministeri una operació de transvasament de remolatxa d'Azucarera Ebro a ACOR, contra els interessos dels treballadors d'Azucarera Ebro i el silenci del Ministeri.


CCOO es consolida com el Sindicat majoritari en Snack Ventures-Matutano-..

CCOO manté majoria en Matutano


12 convenis col·lectius sectorials estatals que afecten els treballadors i les treballadores de Catalunya es negociaran el 2011

Desenes de milers de treballadors i treballadores de Catalunya del sector agroalimentàri afectats per la negociació col·lectiva d'àmbit estatal el 2011


Comunicat conjunt d'UGT i CCOO als treballadors i treballadores del sector de productes elaborats del mar

CCOO i UGT recorren a la via judicial.


CCOO guanya les eleccions a Nestle Petcare.

CCOO ha obtingut la totalitat dels membres del Comitè. En les eleccions anteriors el resultat va ser de 7 de CCOO i 2 d'UGT


Al voltant de 2.000 delegats i delegades s'han manifestat en defensa de la indústria, la inversió pública i la negociació col·lectiva

Delegats i delegades de moltes empreses de l'Agroalimentària, com el sector del cava del Penedès, i empreses com Damm, Panrico, Guissona, Farggi-Lacrem, Schweppes, Gallina Blanca, Mercabarna, Afinity o treballadors del forns, entre d'altres, van participar a la manifestació.


Signat el Conveni col·lectiu de plats preparats i productes dietètics de Catalunya

S'ha aconseguit un conveni acceptable, que per damunt de tot manté el que ja teníem regulat en conveni, i no crea greuges econòmics i socials per als treballadors i treballadores


Els treballadors i treballadores del cava es manifestaran a Barcelona el 15 de desembre

Bloqueig a les negociacions del cava.


Carta del secretari general de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya

Mobilitzacions en defensa de la indústria, la inversió publica i la negociacion col·lectiva.


Manifest "En defensa de la indústria, la inversió pública i la negociació col·lectiva" que hem preparat les federacions d'Indústria, FITEQA, Construcció i Agroalimentària amb motiu de la jornada de mobilització que organitzem conjuntament el proper 15 de desembre

El moviment sindical ha de mantenir un procés de mobilització sostinguda que mantingui la tensió aconseguida i permeti centrar els nostres objectius.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya manifesta la seva solidaritat amb els treballadors d'Indústries Càrnicas Valle de Madrid.

Els treballadors de Valle porten cinc mesos sense cobrar.


La mobilització continua. Recuperar drets. Defensa de l'Estat social

Noves mobilitzacions per exigir al Govern que canviï la seva política econòmica i social,


Davant de la reforma de la PAC

La futura PAC ha de ser l'oportunitat de consolidar aquesta política com un element vertebrador i de cohesió de la Unió Europea i en les seves propostes s'ha de projectar el modelo social europeu per al sector agroalimentari i per als grans oblidats de la PAC, els treballadors assalariats per compte aliè.


Desconvocada la vaga del sector de preparats alimentaris i dietètics

Acord en el Conveni de preparats Alimentaris i Dietétics.


CCOO i UGT convoquen vaga en el sector d'indústries d'alimentació de Catalunya

Les negociacions del Conveni de preparats alimentosos i productes dietètics de Catalunya estan paralitzades en pretendre la representació empresarial suprimir la revisió salarial i introduir una retallada de drets laborals i socials.


CCOO de Catalunya exigeix més garanties de seguretat per als treballadors i treballadores del sector de la fleca

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya expressa el seu condol per l'assassinat de Mercedes S.V., treballadora de la fleca situada al número 536 del carrer Muntaner, del barri de Sant Gervasi de Barcelona, fleca pertanyent al Grup Bopan.


La Federació Agroalimentària de CCOOO de Catalunya expressa la seva consternació per la mort de Marcelino Camacho

Lluitador incansable i indomable es va enfrontar a la injustícia.


La secció sindical de CCOO de Panrico de Catalunya dóna un total de 807 euros per l'ajuda humanitària a Haití.

La devolució del sorteig de Nadal/2009 ha estat donat a la Fundació Pau i Solidaritat, instrument de CCOO per a la cooperació internacional.


Carta que Joan Carles Gallego i Ignacio Fernández Toxo, en nom de la direcció confederal, ens dirigeixen a tots nosaltres després de la vaga general

Els dos dirigents feliciten els treballadors i les treballadores que han fet posible el 29/S.


Els cellers tancaran i no acceptaran raïm el 29-S

Sense verema en Vilafranca el dimarts 28 i dimecres 29 .


SINALTRAINBEC COLÒMBIA SE SOLIDARITZA AMB ELS TREBALLADORS D'ESPANYA

La Central Unitària de Treballadors CUT, expressa la seva solidaritat i suport a la vaga general.


CCOO i UGT estimen en el 90% la participació del Sector Agroalimentari de Catalunya en la vaga general

Els secretaris generals de les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT de Catalunya han manifestat que la vaga general del 29-S tindrà una important repercussió en el sector agroalimentari de Catalunya.


Els secretaris generals del sector de l'alimentació de CCOO i UGT explicaran l'afectació de la vaga general en el sector

Abans, a les 12 h, a les portes de l'empresa, els dos dirigents explicaran als mitjans de comunicació la participació del sector agroalimentari de Catalunya a la vaga general, que afectarà la fabricació i distribució d'aliments, com ara el pa, les fruites, el peix i altres productes frescos.


El derecho de HUELGA, un derecho INCUESTIONABLE

El art. 28.2 de la Constitución Española establece como derecho fundamental el derecho de huelga; es decir, la cesación concertada y colectiva del trabajo por parte de asalariados.


Europa, dividida davant la futura reforma de la PAC

Espanya, França, Alemanya, Irlanda, Lituània i Eslovàquia son partidàries d'un pressupost fort, "encara més, davant la volatilitat dels preus". Regne Unit, a favor de suprimir els pagaments directes i Polònia, contra la pressió "d'els grans".


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya continua explicant les raons de la vaga general als treballadors i treballadores del sector

Més de 200 assemblees programades en el sector de l'agroalimentació.


Les federacions agroalimentàries estatals d'UGT i CCOO reuneixen els delegats de les 50 empreses més grans del sector

L'assemblea reunirà els treballadors del sector agroalimentari estatal per argumentar el suport a la vaga general del 29 de setembre.


Impressionant acte sindical de CCOO i UGT a Vistalegre d'impuls a la vaga general del 29 de setembre

Els líders sindicals van congregar més de 16.000 representants sindicals al Palacio de Vistalegre de Madrid, i unes 3.000 més qua no van poder entrar al recinte.


Delegats i membres de comitès d'Empresa de Coca Cola-Cobega i dirigents de CCOO es concentren a Tarragona

Una cinquantena de delegats i membres de comitès d'empresa de Coca Cola-Cobega (CCOO i USO) i dirigentes sindicals de CCOO es van concentrar devant la seu de Coca Cola, a Tarragona, per protestar per l'acomiadament del president del Comitè d'Empressa de Cobega-Tarragona


Assemblea de delegats del sector del cava en què s'aprova sumar-se a la vaga general

La Vaga incidirà també en la recollida del raïm.


CCOO organitza una concentració de protesta contra l'acomiadament del president del comitè d'empresa de Coca Cola a Tarragona

Demà dijous, 2 de setembre, a les 16 hores, tindrà lloc una concentració de delegats a les instal·lacions de Coca Cola a Tarragona (c. Arquebisbe Pont i Gol, 6, local 6).


29 DE SETEMBRE, VAGA GENERAL. Documents.

Material per la Vaga del 29/9


Coca Cola (Cobega) acomiada al president del Comitè d'empresa, de CCOO, del centre de treball de Tarragona

Com a primera mesura de protesta, el proper dijous 2 de setembre, a les 16 hores, tindrà lloc una concentració de delegats a les instal·lacions de Coca cola a Tarragona (C. de l'Arquebisbe Pont i Gol, 6, local 6).


Signat el Conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya (Conveni del camp)

Conveni del camp de Catalunya


CCOO denuncia la paralització del Conveni de Preparats Alimentaris i Productes Dietètics de Catalunya per les propostes de la patronal

Les negociacions del Conveni de Preparats Alimentaris i Productes Dietètics de Catalunya estan paralitzades per la pretensió patronal de suprimir la revisió salarial i introduir una retallada de drets laborals i socials.


EN DEFENSA DEL CONVENI D'INDÚSTRIES D'ALIMENTACIÓ

Paralització de les negociacions del Conveni de Preparats Alimenticis i Productes Dietètics de Catalunya.


NOTA INFORMATIVA del CERES ''DECRETAZO'' DEL GOVERN DE LA GENERALITAT

NOTA INFORMATIVA 6/2010 ''DECRETAZO'' DEL GOVERN DE LA GENERALITAT.


La CES convoca una gran jornada de mobilització sindical europea pel 29 de setembre

El Comitè Executiu de la Confederació Europea de Sindicats, que s'ha reunit a Brussel·les durant els dies 1 i 2 de juny, considera que els plans d'ajustament promoguts pel Consell Europeu i la Comissió, i que estan sent aprovats per un nombre creixent de països de la UE, conformen una política molt equivocada que afectarà negativament el creixement econòmic i l'ocupació, i posen en qüestió la sortida de la crisi a Europa. Són també profundament injustos perquè fan recaure la càrrega de la reducció dels dèficits públics gairebé exclusivament sobre els treballadors i treballadores i pensionistes.


REUNIÓN DEL CONSEJO FEDERAL DE AGROALIMENTARIA EN MÉRIDA CON MOTIVO DE LA CUMBRE DE MINISTROS DE AGRICULTURA DE LA UNION EUROPEA.

Reunión del Consejo Confederal de la Federación Agroalimentaria de CCOO


CCOO denuncia l'actitud de la patronal en la negociació del Conveni del cava i manifesta que no acceptarà cap retallada de drets

CCOO no acceptarem cap tipus de retallada sobre els drets que hem aconseguit al llarg dels anys, amb l'esforç de tots els treballadors i treballadores, deixant en el camí, entre d'altres, el concepte retributiu de l'antiguitat a canvi de fomentar l'augment d'ocupació, pacte aquest, incomplert per la patronal.


ELS RESPONSABLES SINDICALS DE LES EMPRESES DE MASSES CONGELADES DE CATALUNYA FAN UN REPÀS DELS PROBLEMES DEL SECTOR

EN DEFENSA DEL CONVENI SECTORIAL DE MASSES CONGELADES DE CATALUNYA


Mort de la companya María Carmen Tallón Santos Rodríguez, que va ser membre del comité d'empresa de FRIGO.

Mort de la Carmen Tallón


CCOO reclama al Grup Fuertes-El Pozo que s'aturin els acomiadaments indiscriminats a la planta de Sediasa a Gelida

Sediasa era fins fa dos dies, quan el va comprar el Grup Fuertes-El Pozo, del Grup Carrefour. Són tres centres de treball, Sevilla, Madrid i Gelida (Barcelona), que segueixen fonamentalment treballant per a l'important Grup Carrefour i li proporcionen els elaborats d'El Pozo.


Taules del Conveni de la indústria càrnia per als anys 2009 i 2010.

Conveni Col·lectiu de les industrias càrnies


CCOO guanya les eleccions sindicals a "Pastisseries Mauri, S.A."

Comunicat de premsa elaborat per la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya


Nota informativa del sector del cava i vins escumosos de Catalunya referent a l'actual negociació del conveni col·lectiu

DEFENSEM EL CONVENI DEL CAVA I VINS ESCUMOSOS DE CATALUNYA


Text de l'acord en la indústria càrnica estatal.

Acord


Acord del Secretariat de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya, sobre el procés al jutge Baltasar Garzón.

Solidaritat amb el jutge Garzón.


Multinacionals fruiteres no respecten els drets fonamentals dels seus treballadors.

Brussel·les, 8 d'abril de 2010: La CSI s'uneix a les seves afiliades guatemalenques CUSG, CGTG i UNSITRAGUA per denunciar enèrgicament les greus i permanents violacions dels drets sindicals comeses per les empreses fruiteres nacionals i multinacionals. El MSICG informa que els treballadors/es afiliats als sis sindicats existents en les nou finques que treballen per a l'empresa COBIGUA, subsidiària de la multinacional fruitera Chiquita, afiliats a UNSITRAGUA i part del MSICG, han vingut denunciant des de fa temps la deterioració de les condicions de treball, essencialment pel que fa al pagament dels salaris mínims.


S'ha celebrat la Conferència Sindical de CCOO de Cobega (Coca-Cola de Catalunya)

S'ha celebrat la Conferència Sindical de Cobega (Coca-Cola de Catalunya)


PER QUARTA VEGADA ELS TRIBUNALS DONEN LA RAÓ ALS TREBALLADORS DE PANRICO

PER QUARTA VEGADA ELS TRIBUNALS DONEN LA RAÓ ALS TREBALLADORS DE PANRICO


ASSEMBLEA SECTORIAL D'AGRICULTURA DE L'EFFAT (Federació Europea de Sindicats de l'Alimentació, l'Agricultura i el Turisme) a ALMERÍA.

ASAMBLEA SECTORIAL DE AGRICULTURA DE LA EFFAT (Federación Europea de Sindicatos de la Alimentación, la Agricultura y el Turismo) EN ALMERÍA.


El grup càrnic Vilaró, amb centres a Sils, Mollerussa i Granollers i amb 466 treballadors, presenta concurs de creditors

El Grup Càrnic Vilaró, que dirigeix Javier Frade, ha presentat concurs de creditors, abans anomenat suspensió de pagaments. Per presentar aquesta suspensió, l'empresa al·ludeix falta de crèdit financer.


Adjuntem resolució aprovada per unanimitat en el Consell de la Federació Estatal Agroalimentària de CCOO sobre la PAC (Política Agrària Comuna), celebrat a Múrcia els passats dies 9 i 10 de març

Adjuntem resolució aprovada per unanimitat en el Consell de la Federació Estatal Agroalimentària de CCOO sobre la PAC (Política Agrària Comuna), celebrat a Múrcia els passats dies 9 i 10 de març.


Objectius i criteris per a la negociació col·lectiva 2010

La Secretaria d'Acció Sindical de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya ha elaborat el primer butlletí informatiu d'acció sindical, que en aquesta ocasió parla dels objectius i criteris per a la negociació col·lectiva d'aquest any 2010.


Informació sobre la reunió de Comissió Paritària del Conveni col·lectiu estatal per a la indústria de pastes alimentàries

Comissió paritària del Conveni col·lectiu estatal per a la indústria de pastes alimentàries, amb la finalitat d'establir les taules postsalarials definitives de l'any 2009 i les taules postprovisionals de l'any 2010, d'acord amb la clàusula de revisió del conveni, en funció de l'IPC real establert de cada any:


CCOO INFORMA tots els treballadors/es inclosos en el Règim Especial Agrari (REASS) sobre les modificacions realitzades aquest any 2010.

CCOO INFORMA a tots els treballadors/es inclosos en el Règim Especial Agrari (REASS).


La Federació d'Agroalimentària de CCOO de Catalunya se suma a la denúncia de Gerardo Iglesias, secretari regional de la UITA dirigida al president d'Hondures, Porfirio Lobo, sobre l'escalada represiva contra el sindicalisme hondureny

La Federació d'Agroalimentària de CCOO de Catalunya se suma a la denúncia de Gerardo Iglesias, secretari regional de la UITA dirigida al president d'Hondures, Porfirio Lobo, per l'assalt al domicili particular del vicepresident del Sindicat de Treballadors de la Indústria de la Beguda i Similars (STIBYS), Porfirio Ponce.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya també està en contra de la proposta d'endarrerir l'edat de jubilació

CCOO, contra la proposta d'endarrerir l'edat de jubilació


La Federació Agroalimentària estatal de CCOO desenvoluparà una campanya de sensibilització sobre els accidents laborals per bolcada de maquinària agrícola

La Federació Agroalimentaria de CCOO desenvoluparà una campanya de sensibilització sobre els accidents laborals per bolcada de maquinària agrícola.


Signatura del Conveni estatal d'escorxadors d'aus i conills. Comunicat de la Federaciò d'Agroalimentària de CCOO.

Signatura del Conveni estatal d'escorxadors d'aus i conills. Comunicat de la Federaciò d'Agroalimentària de CCOO.


La Confederació Sindical de CCOO convoca mobilitzacions del 22 al 26 de febrer.

La Confederació Sindical de CCOO convoca mobilitzacions del 22 al 26 de febrer.


Signatura del Conveni estatal de pinsos composts

Signatura del conveni estatal de pinsos


Convocada vaga per al 10 de febrer entre els treballadors de les BRIF (TRAGSA i MARMM)

L'assemblea de treballadors de les BRIF (Brigades d'Incendis Forestals de les empreses TRAGSA i MARMMI) realitzada el passat 21 de gener a Madrid, va acordar que la proposta per a la signatura del conveni feta per TRAGSA i en la part que li correspon el Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí, era totalment insuficient, i va convocar a la vaga el 10 de febrer.


CCOO rechaza el retraso de la edad de jubilación

La solución no es reducir la protección social. CCOO rechaza el retraso de la edad de jubilación


Acord en el Conveni d'escorxadors d'aus i conills

Acord en el Conveni d'aus i conills


Conveni col·lectiu de xocolates, bombons, caramels i xiclets de les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida per al període 2008-2011

El conveni més dolç de la Federació Agroalimentària ja ha signat l'acord per a l'actualització de les taules salarials per a l'any 2010, les quals s'han d'incrementar amb l'IPC real a 31 de desembre de 2009, que ha resultat ser del 0,8%, més un 0,50%, el que dóna un total de l'1,3%.


La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya crida a la solidaritat amb el poble d'Haití

Fundació Pau i Solidaritat ha habilitat diversos comptes on efectuar ingressos per paliar les conseqüències terrorífiques del terrtrèmol que va sacsejar Haití el dijous passat.


CCOO vol que els convenis col·lectius recullin els nous drets establerts a la Llei d'igualtat

La Llei d'Igualtat ha establert nous drets per a conciliar la vida personal i laboral i ha millorat altres. CCOO pretén que el diàleg obert amb les organitzacions empresarials sobre la negociació col·lectiva incorpori aquests nous drets, i adverteix que l'adequació dels convenis a les noves normes legals no ha d'implicar contraprestació alguna


El X Congrés de la Federació Agrària de Colòmbia, Fensuagro, agraeix el soport de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya

Congrès de FENSUAGRO


Eleccions Sindicals a Caves Freixenet

El dia 22 de Desembre es van celebrar les eleccions sindicals en Freixenet, unes eleccions sindicals que ens han donat força per a afrontar un nou cicle de treball i dedicació al conjunt dels treballadors des del nou comitè d'empresa.


Signatura del Conveni provincial de Barcelona de fruites i verdures

Divendres 11 de desembre és va afirmar el Conveni provincial de Barcelona de fruites i verdures.Conveni per una duració de dues anys , 2009 i el 2010. Els acord suposant un increment de l'1% cada any. Millores en els plus festius i de nocturnitat , clàusula de revisió salarial al final del període del conveni, i la creació d'una comissió per actualitzar els categories professionals dels treballadors i treballadores. La signatura del Conveni posa fi als protestis mobilitzacions i la vaga prevista pels treballadors i treballadores per als dies 26, 27 i 30 de novembre, que és va desconvocar després d'un Princ.`pi d'acord. El divendres és va fer la signatura del Conveni.


En el marc de la reunió del Consell Estatal de la Federació Agroalimentària, que es celebra aquests dies a Barcelona, es presenta en roda de premsa un estudi de l'impacte laboral de les marques blanques en el sector agroalimentari de Catalunya.

La Federació Agroalimentària Estatal de CCOO celebra aquests dies a Barcelona el Consell de la Federació Agroalimentària estatal, i considera que les marques pròpies generen una major fidelització del consumidor i que comporten un menor risc de deslocalització i de pèrdua d'ocupació. Afegeix que no només presenten millors condicions econòmiques per als treballadors, sinó també laborals i socials i de qualitat del producte.


La Federació Agroalimentària presenta un informe sobre comercialització de les marques blanques

La Federació Agroalimentària de CCOO ha presentat en roda de premsa, el dimecres 9 de desembre, un informe sobre la producció i comercialització de les marques blanques al sector i les seves conseqüències en l'ocupació.


VIST PER SENTÈNCIA LA DEMANDA DE CONFLICTE COL.LECTIU QUE HAN POSAT ELS SINDICATS EN EL SECTOR DE MASSES CONGELADES CONTRA ASEMAC, ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SECTOR, PER A L'APLICACIÓ DELS SALARIS DEL 2008 I 2009 DEL VIGENT CONVENI DE CATALUNYA.

Judici per la revisió del Conveni de MASSES CONGELADES


Un centenar de treballadors de Fricafor es manifesten a Vilafant (Girona) per reclamar que no hi hagi acomiadaments .

Un centenar de treballadors de Fricafor es manifesten a Vilafant (Girona) per reclamar que no hi hagi acomiadaments .


Acord en el Conveni provincial de Barcelona de fruites i verdures

Acord en el Conveni provincial de Barcelona de fruites i verdures.


La plantilla de Fricafor s'ha manifestat perquè una decisió administrativa de l'ajuntament posa en perill el futur de l'empresa

Els sindicats CCOO i UGT han vingut reiterant des de fa temps la seva preocupació i inquietud davant la situació de l'empresa Fricafor de Vilafant arran d'un fet legal, i que afecta de manera directa a la continuïtat dels seus més de 100 llocs de treball.


Comunicat de les federacions estatals Agroalimentàries de CCOO i UGT sobre l'actitut de la patronal sobre el REASS

Les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT asseguren que la patronal agrària FEPEX (patronal de la gran empresa agrària de la CEOE), "menteix una vegada més" en vincular la viabilitat de les seves explotacions, a la millora en les bases de cotització dels treballadors per compte aliè a l'agricultura. Vegeu quadre comparatiu.


CCOO i UGT exigeixen a Madrid la integració del REASS. Video i reportatge.

Manifestació a Madrid pel REASS


Els gremis de flequers de la província i de la ciutat de Barcelona conjuntament amb CCOO i UGT denuncien la proliferació d'establiments que incompleixen la normativa legal

El Gremi de Flequers de la província de Barcelona i el Gremi de Flequers de Barcelona conjuntament amb CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya, oferiran una roda de premsa el proper dilluns dia 16 de novembre, a les 17 hores, al Col·legi de Periodistes de Catalunya.


Les Federacions Agroalimentàries de CCOO i UGT convoquen per a aquest dijous, 12 de novembre, una manifestació a Madrid per exigir el compliment de l'acordat en l'Acord de Pensions de 2006 respecte de la integració del Règim Especial Agrari de la Seguretat Social (REASS) en el Règim General

Les Federacions Agroalimentàries de CCOO i UGT han convocat per a aquest dijous una manifestació a Madrid, davant del Ministeri de Treball i les seus de les patronals agràries, a la que assistiran delegats i delegades sindicals de tot el país per exigir el compliment de l'acordat en l'Acord de Pensions de 2006 respecte de la integració del Règim Especial Agrari de la Seguretat Social (REASS) en el Règim General.


1a Assemblea de joves delegats/ades agroalimentaris

Dilluns dia 9 de novembre de 2009 es va celebrar la 1a Assemblea de Joves Sindicalistes Agroalimentaris, la qual va comptar amb la presencia del secretari general de la Federació Agroalimentària, el Sr. Miguel Angel Domínguez.


L'assemblea de treballadors de fruites i verdures confirma la convocatòria de vaga en el sector els dies 26, 27 i 30 de novembre

L'assemblea de treballadors i treballadores de fruites i verdures reunits a la sala d'actes de Mercabarna, ahir 5 de novembre, ha decidit aprovar la convocatòria d'una vaga al sector per als dies 26, 27 i 30 de novembre. La decisió, aprovada pràcticament per unanimitat amb un sol vot en contra, s'ha pres per l'actitud de la patronal de trencar les negociacions del conveni provincial.


Mobilitzacions al sector de majoristes de fruites i verdures

Adjuntem comunicat elaborat per la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.


Assemblea general el dia 5 de novembre de 2009, a les 18 hores, al saló d'actes del centre directiu de Mercabarna per informar de la ruptura de la negociació del conveni

Assemblea general el dia 5 de novembre de 2009, a les 18 hores, al saló d'actes del centre directiu de Mercabarna per informar de la ruptura de la negociació del conveni.


Acord en el conveni estatal d'aqüicultura

Preacord en el Conveni col·lectiu d'aqüicultura


Sentència de l'Audiència Nacional favorable a CCOO sobre la revisió salarial del Conveni col·lectiu de torrons i massapans

La sentència estima íntegrament la demanda que presentem des de CCOO i condemna la patronal que les empreses incrementin als treballadors els salaris de 2009 a raó del 2,40%, sobre les taules salarials definitives de 2008 (sent aquestes les establertes sobre l'increment del 3% sobre les taules de 2007 i no sobre l'IPC real 1,4% més 0,4%, com pretenia la patronal).


CCOO SIGNA AMB UNIÓ DE PAGESOS UN PACTE LABORAL QUE MILLORA LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

La representació de CCOO a Unió de Pagesos firma un acord amb l'Unió de Pagesos


LES FEDERACIONS AGROALIMENTÀRIES D'UGT i CCOO CONSIDEREN UNA BRUTAL I INJUSTIFICADA AGRESSIÓ LA PROPOSTA DEL PP DE REBAIXAR LES BASES DE COTITZACIÓ DELS TREBALLADORS COMPTE ALIÈ DEL REASS PER A 2010

Les federacions agroalimentàries d'UGT i de CCOO estatals consideren una "agressió" per als treballadors i treballadores per compte d'altre l'esmena presentada pel grup parlamentari del Partit Popular de rebaixar la base de cotització del REASS per al pròxim any a 793 dels 804 euros actuals.
Destaquem 

Transparència

Agenda


MAIG
24
2016

Concentració de treballadors i treballadores del sector de flequeria de BCN

Carrer de Pau Claris, 134, cantonada amb Aragó
Barcelona (Barcelonès)
15.30
MAIG
25
2016

Assemblea congressula de restes d'Agroalimentària de les comarques tarragonines

Local CCOO (plaça de Villarroel, 2, bx)
Reus (Baix Camp)
A les 11.30 h i a les 15.30 h
MAIG
25
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària de l'Alt Penedès - Garraf

Local CCOO (pg. del Baríton Maties Ferrer, 34, baixos)
Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
a les 10 h i a les 16 h
MAIG
26
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària de les comarques gironines

Local CCOO (c. de Miquel Blay, 1)
Girona (Gironès)
A les 10 h i a les 15 h
MAIG
26
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària del Barcelonès

via Laietana, 16, 4a planta (sala 43)
Barcelona (Barcelonès)
A les 11 h i a les 16 h
MAIG
27
2016

Assemblea congressula de restes d'Agroalimentària de les comarques tarragonines

Local CCOO (av. de la Ràpita, 2, bx)
Amposta (Montsià)
A les 11.30 h i a les 15.30 h
MAIG
27
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària de les Terres de Lleida

Local CCOO (Via Lacetània, 17-19)
Tàrrega (Urgell)
A les 12 h i a les 16 h
MAIG
27
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària de les Terres de Lleida

Local CCOO (av. de Catalunya, 2)
Lleida (Segrià)
A les 12 h i a les 16 h
MAIG
28
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària del Bages-Berguedà

Local CCOO (pg. de Pere III, 60-62)
Manresa (Bages)
A les 12 h i a les 16 h
MAIG
31
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària de les comarques gironines

Local CCOO (av. de la República Argentina, s/n)
Olot (la Garrotxa)
A les 10 h i a les 15 h
JUNY
01
2016

Assemblea congressual de restes d'Agroalimentària del Baix Llobregat

Local CCOO (carretera d'Esplugues, 68)
Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
A les 10 h ia les 16 h
JUNY
12
2016

Programa sindical: CCOO número 232, 'CITE, 30 anys'

Canal 33
TVC
00.30
JUNY
17
2016

Assemblea Congressual Nacional d'Agroalimentària de Catalunya

Via Laietana, 16 (sala d'actes)
Barcelona (Barcelonès)
9.30 h

Documents 

icona document Calendari d'assessorament primari de març de 2016
icona document Document VI Conferencia del Sindicat Comarcal de l'Agroalimentació de CCOO del Barcelonès
icona document Informe sobre els danys i els riscos de les polítiques sobre la salut de les dones
icona document Text íntegre del Real Decreto-ley 3/2012, de 10 de febrero, de medidas urgentes para la reforma del mercado laboral.
icona document La reforma de pensiones: Garantía del sistema público - Más contributivo, más solidario.
icona document Graella comparativa sobre la reforma de les pensions 2011
icona document Jornades de debat sobre el treball sindical en les campanyes agrícoles
icona document Noves bases de cotització al REASS
icona document Davant de la reforma de la PAC
icona document ANàLISI DEL GABINET JURíDIC CONFEDERAL DE CCOO DEL TEXT DE REFORMA LABORAL PUBLICAt EN EL BOE NÚM. 227 DE 18 DE SETEMBRE DE 2010
icona document Preavís vaga general
icona document 29 DE SETEMBRE, VAGA GENERAL. Documents.
icona document NOTA INFORMATIVA del CERES ''DECRETAZO'' DEL GOVERN DE LA GENERALITAT
icona document 'Gaceta Sindical' sobre la reforma laboral
icona document RAZONES 1. Plan de ajuste: gana el mercado, pierde la democracia
icona document Objectius i criteris per a la negociació col·lectiva 2010
icona document Quadre resum de les diferents reformes laborals fetes a Espanya des de l'any 1984 i fins a l'actualitat, que ha elaborat la Secretaría de Empleo y Migraciones de la CS de CCOO
icona document Intervenció de Lucia Artazco a l'Escola d'Estiu de la Federació Agroàlimentaria de CCOO de Catalunya
icona document Sentència del Tribunal Suprem que reconeix el dret a gaudir de les vacances anuals una vegada finalitzat el període d'incapacitat temporal
icona document Calendari laboral de 2010
icona document CCOO de Catalunya ha presentat en roda de premsa, davant l'actual pandèmia de Grip A, la primera guia sindical on es recullen els criteris fonamentals per a l'actuació en l'empresa.
icona document Llei d'igualtat: nous drets.


Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  
Afilia't

Federació Europea de Sindicats de l'Alimentació, de l'Agricultura i del Turisme
Federación Agroalimentaria de CCOO de España
ISTAS
Generalitat de Catalunya
FAO
CCOO de Catalunya
CCOO España

© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI