El Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut se sotmet a la voluntat del conseller i inicia l'esmicolament de l'empresa pública

CCOO vota novament en contra del Consorci Sanitari de Lleida


CCOO ahir va votar novament en contra de la creació d’un consorci sanitari a Lleida, que inicia el procés de fragmentació de l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquesta vegada la votació es va produir al Consell d’Administració de l’ICS.

El Govern va encarregar al Servei Català de la Salut unificar en un únic ens de gestió tots els serveis sanitaris públics de Lleida, incorporant a aquest ens l’Institut de Recerca Biomèdica, que té participació majoritària de l’ICS. En l’actualitat dues empreses, l’ICS i Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), gestionen la sanitat pública lleidatana. La decisió del Servei Català de la Salut, acceptada submisament pel Consell d’Administració de l’ICS, suprimeix GSS i incorpora al nou consorci a l'SCS, a l’Institut de Recerca Biomèdica i a la Universitat de Lleida, que no són prestadors de serveis sanitaris. La Universitat de Lleida no estava previst a l’Acord de Govern que s’incorporés al nou ens de gestió.

D’aquesta manera, el Govern, després de crear diverses empreses públiques, instituts i entitats per fer funcions diverses, que al seu torn creen d’altres, fa que tots aquests ens diversos formin un consorci; un embolic que no té cap justificació i que només serveix per crear nous ens amb els corresponents consells d’administració i òrgans de direcció, que fan més gran i ineficient l’estructura administrativa del país.

En aquest sentit, cal destacar que el Govern va encarregar unificar en un sol ens públic de gestió els centres sanitaris públics de Lleida. Doncs bé, de totes les entitats que formaran el Consorci, l’única que per la seva naturalesa es dedica a la gestió sanitària és l’ICS, la qual cosa justifica la postura de CCOO: ¿qui millor per gestionar de manera unificada la sanitat pública a Lleida que l’empresa pública que ja en gestiona la major part i ho fa amb uns bons resultats de salut i d’eficiència econòmica?

A més, en els estatuts del nou consorci, malgrat que al Parlament es va dir que seria un ens totalment públic, es preveu la possibilitat que s’incorporin entitats privades. 


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 3 d’octubre de 2014
03/10/2014

Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

CCOO de España   CCOO de Catalunya   Federación de Sanidad y Sectores Sociosanitarios

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.